Neymar är en av världens bästa fotbollsspelare. Han är Brasiliens största spelare och en av de bästa i klubblaget (han var den bästa tills Messi anslöt).

Han har vunnit ligatitlar i flera länder och har vunnit olika kontinentala turneringar med klubblaget. Med landslaget har han ännu inte vunnit en av de större mästerskapen men han har ändå lyckats vinna OS och Confederations Cup.

När han spelade i Barcelona bildade han tillsammans med Messi och Suarez den beryktade anfallstrion MSN som skördade stora framgångar både i Spanien och internationellt. 

 
Per år €81,564,399 kr 830,921,980
Per månad €6,797,033 kr 69,243,495
Per vecka €1,568,546 kr 15,979,267
Per dag €223,464 kr 2,276,497
Per timme €9,311 kr 94,854
Per minut €155 kr 1,579
Sedan du började titta på denna sida har Neymar tjänat
 

Han har nu återförenats med sin gode vän Messi i PSG och det kommer säkerligen bli magi ännu en gång. 

I denna artikel går vi igenom allt som har med Neymar att göra

Innehållsförteckning

Spelarkarriär | Barcelona | PSG

Spelarkarriär | Brasilien

Privatliv 

Förmögenhet | Lön | Net Worth

Sociala Medier

FAQ

 

Spelarkarriär | Barcelona | PSG

Neymar började spela i Santos Akademi som 11 åring och hans talang uppenbarade sig ganska omgående. Efter bara några år fick han som 14åring provträna med Real Madrid som då hade stjärnor som Ronaldo, Zidane, Beckham och Roberto Carlos. Men efter provträningen tyckte Neymars far att det vore bättre om han fick fortsätta utvecklas i hemlandet Brasilien. 

Utveckling fortsatte i rasande fart och Neymar debuterade för Santos som 17 åring i en match mot Oeste och veckan därpå gjorde han sitt första professionella mål. 

Han spenderade totalt 5 säsonger i Santos innan han flyttade till Europa för spel i Barcelona. Under tiden med Santos hade han ett oerhört bra samspel med en annan stor talang vid namn Ganso. 

I Santos blev det tre Campeonato Paulista titlar och en Copa Libertadores.

Neymar skrev på för Barcelona och flyttade till Barcelona under sommaren 2013. Hans övergångssumma sades ligga på 57 miljoner euro men bara några månader senare började åklagarna i Madrid att undersöka hur övergången gick till. Tillslut visade det sig att den faktiska summan faktiskt låg på 86 miljoner euro. Barcelonas president avgick och vice-presidenten Bartomeu och Barcelona åklagades för skattebrott.

Men oavsett dessa händelser utanför plan så var Neymar fullt fokuserad på fotbollen. Första året spenderade han med att anpassa sig till den europeiska fotbollen, men under sitt andra år så fick världen se vad han faktiskt kunde åstadkomma. 

Barcelona dominerade stort ledda av trion MSN och laget lyckades vinna trippeln, det vill säga ligan, cupen och Champions League. MSN trion stod för helt osannolika 122 mål.

Året därpå blev det ingen Champions League buckla utan laget fick nöja sig med dubbeln. Under vad som skulle visa sig bli Neymars sista år hade rykten om att han ville byta klubb börjat figurera i media. Anledningen var enligt uppgifter att Neymar ville vinna Ballon d'Or men att det skulle vara omöjligt om han stannade kvar i Barcelona i Lionel Messis skugga.

Men det var nog få som trodde att en transfer verkligen skulle ske med tanke på Neymars utköpsklausul på 222 miljoner euro. Men PSG som ägs av Qatar hade inga problem med att hosta upp summan. Så under sommaren 2017 flyttade Neymar till PSG och blev överlägset den dyraste spelaren i historien. 

Även hans tid i PSG har varit väldigt lyckosamma. Han har vunnit ligan tre gånger i rad och lyckades under säsongen 2019/2020 leda PSG till deras första Champions League final. 

Han har under sin tid i PSG bildat ett riktigt bra anfallspartnerskap med Kylian Mbappé och under sommarens transferfönster flyttade Lionel Messi till PSG. Så snart kommer vi troligen få se en ny magisk anfallstrio med Neymar-Mbappe-Messi.

 

Spelarkarriär | Brasilien

Neymar gjorde debut i det brasilianska landslaget år 2010, även om han var med i den ursprungliga VM-truppen petades han bort av Dunga när den slutgiltiga truppen presenterades. 

Istället blev hans första mästerskap OS i London. Neymar var turneringens största stjärna och han levde upp till alla förhoppningarna även fast Brasilien inte räckte hela vägen och förlorade i finalen. 

Året därpå var det dags för Confederations Cup och Brasilien var med i egenskap av värdar för VM-2014. Laget spelade övertygande och Neymar var en starkt bidragande faktor till att Brasilien vann hela turneringen. Vinster gjorde att förhoppningarna inför nästa års VM på hemmaplan var skyhöga.

VM 2014 började på fantastiskt sätt för Neymar och brassarna som enkelt tog sig genom gruppen. Neymar gjorde fyra mål i gruppspelet.

I kvartsfinalen mot Colombia så fick Neymar ett knä i ryggen som gjorde att han blev tvungen att bäras ut på bår. Undersökningarna efteråt visade att han skulle missa resten av VM. Så han satt på läktaren när Brasilien blev förnedrade med 7-1 av Tyskland i semifinalen.

Därefter har det blivit några mästerskap till utan att vinna en titel. Så brassarna och Neymar drömmer nog om en framgång innan karriären tar slut. 

En titel som han faktiskt vann var på U23 nivån när Brasilien lyckades ta OS guldet under Rio 2016.

 

Privatliv 

Neymar har en son tillsammans med en tidigare flickvän vid namn Carolina Dantas. 

En relation det har pratats om mycket om i media är hans oerhört nära band och relation till sin syster. Ett intressant sammanträffande har varit att Neymar väldigt ofta är skadad när systern Rafella Beckran fyller år. Skadorna har gjort att han kunnat medverka på hennes födelsedagsfester. 

Om du vill spela på fotboll så kan du spana in oddset fotboll

Förmögenhet | Lön | Net Worth

Neymars lön i PSG uppges ligga på massiva 40 miljoner euro efter skatt. Utöver lönen så är Neymar en an världens mest populära fotbollsspelare så han tjänar en väldigt stor summa årligen på reklamintäkter. 

Hans totala förmögenhet uppges vara runt 200 miljoner euro

 

Sociala Medier

Neymar som sagt en av världens största fotbollsspelare så han har en enorm följarskara. På Twitter har han 54 miljoner följare där han heter @neymarjr. Neymar är ett stort fan av tv-spel och har därför även en stor följarskara på twitch där han har runt 1.7 miljoner följare. Hans kontonamn här är @neymarjr.

På Instagram där han har samma handle @neymarjr har han hela 159 miljoner följare.

Hos 888sport kan du hitta betting online

FAQ

Hur gammal är Neymar?

- Han är 29 år gammal (född: 5e february 1992)

Var är Neymar född?

- Han är född i Mogi das Cruzes, Sao Paulo

Vilket skomärke har Neymar?

- Neymar sponsras av Puma

 

*Credit for the main photo belongs to Francois Mori/ AP Photo* 

About the Author
By
Labib

En person som älskat sport och fotboll mer specifikt sen 90-talet då jag blev förtrollad av den magiske Alessandro Del Piero. Likt andra barn drömde jag om en fotbollskarriär men efter insikten om att jag saknar talangen har jag fått nöja mig med att vara en supporter.

Närmast hjärtat ligger Italiensk och Engelsk Fotboll men jag följer även Allsvenskan och La Liga.

Related Content
Gianluigi Buffon | Gigi Superman Buffon

Allt om Buffon

Mbappé | Kylian Mbappé

Vindsnabbe Mbappé

Hedvig Lindahl | Hedvig Lindahl Lön

Allt om Hedvid Lindahl

Marija Banusic | Marija Banusic Lön

Marija Banusic

VM Kval 2022 | VM fotboll 2022

VM-kval 2022