Det var länge sedan Sverige var så slagkraftiga inom skidskytte som man är nu. På herrsidan hade vi en period för några år sedan med Björn Ferry, Carl-Johan Bergman och Fredrik Lindström. 

Det var tre herrar som presterade bra för Sverige och kammade hem många medaljer. Men de utövare Sverige har idag är nog snäppet bättre. De har redan etablerat sig i toppen av skidskyttevärlden och det finns fortfarande mycket kvar att hämta.

Martin Ponsiluoma är tillsammans med Sebastian Samuelsson de mest lysande stjärnorna i dagens svenska lag. Martin är fortfarande relativt ung och har redan erfarenhet av att ha vunnit mästerskapsmedaljer och världscuptävlingar.

Vi väntar bara på den där sista explosionen där han etablerar sig i världstoppen. Det känns som att han kommer slå till när som helst och att det kanske kan hända redan i årets olympiska mästerskap.

Innehållsförteckning:

I den här artikeln tar vi upp allt, som du kan tänkas vilja veta om Martin Ponsiluoma. Häng med när 888sport tar en närmare titt på en av Sveriges bästa skidskyttar!

Martin Ponsiluoma Skidskytte | Jyrki Ponsiluoma

Martin Ponsiluoma 1

Martin är son till tidigare längdskidåkaren Jyrki Ponsiluoma. Jyrki tävlade i världscupen i flera år och deltog även i ett OS för Sverige. Martin introducerades därför tidigt till skidåkning men hans val föll på sporten skidskytte. Han har nu varit med i världscupen i flera år och har även vunnit en världscuptävling.

Martin Ponsiluoma tar stora kliv i sin utveckling för varje år som går men i år har resultaten dalat litegrann. Han har inte varit lika jämn i år som ifjol då han kom på en tionde plats i den totala poängställningen i världscupen.

Han har pendlat i sina prestationer och det skulle kunna var på grund av alla skriverier om honom och det kan ha satt sig i huvudet. 

Mycket av snacket det senaste året har varit kring Martin Ponsiluoma och Hanna Öbergs romans. De började en relation efter att Hanna gjort slut med deras gemensamma landslagskollega Jesper Nelin.

Martin Ponsiluoma OS

Martin Ponsiluoma deltog faktiskt i OS 2018 men det är nog inte många som minns det. Han var endast med i distansloppet där han hamnade på en 38:e plats. Martin Ponsiluoma hamnade i skuggan av sina lagkamrater den gången då Sverige vann stafetten.

Den gången hamnade han precis utanför kvartetten som fick representera Sverige i stafetten men nu har han en helt en annan position i landslaget. Han är nummer två efter Sebastian Samuelsson och är självskriven att delta i alla discipliner.

Vi hoppas att han lagt årets all turbulens bakom sig då han har potential att ta medaljer ifall han presterar på topp.

Kolla in bet på massvis med matcher på 888sport.

Martin Ponsiluoma Hanna Öberg | Martin Ponsiluoma Flickvän

Martin Ponsiluoma2

Under förra årets VM i Pokljuka började romansen spira mellan Martin Ponsiluoma och Hanna Öberg. Det är i vanliga fall fint när två personer hittar kärleken men den här gången var det lite annorlunda. Hanna Öberg hade haft en relation med landslagskamraten Jesper Nelin i flera år men hon gjorde slut med honom några månader innan VM.

Martin Ponsiluoma hade varit tillsammans med Fanny Johansson i flera år men valde efter VM att avsluta den relationen och blev tillsammans med Hanna Öberg.

Allt det här fick väldigt stor publicitet då det var ett triangeldrama i skidskyttelandslaget. Landslaget hade tidigare varit väldigt sammansvetsat men nu blev det vissa uppdelningar. Martin Ponsiluoma uttalade sig kring det här med att säga att det var ganska lugn stämning och att alla var professionella. Jesper Nelin hade dock inte samma bild och 

Martin Ponsiluoma Lön | Martin Ponsiluoma Förmögenhet

Skidskytte genererar inte lika mycket intresse som fotboll eller ishockey men är en sport som börjar bli allt mer populär. Säsongen 2018/2019 kammade Martin Ponsiluoma hem ungefär 200 000 kr i prispengar. Den säsongen var inget vidare för honom och hans resultat har förbättrats avsevärt efter det.

Förra säsongen vann han över 1,2 miljoner kronor i prispengar. Man får vid seger i världscupen hela 150 000 kronor, Nu har vi inte ens räknat med sponsorkontrakten. Han har flera olika sponsorer däribland Fischer och Volkswagen. 

Spana in skidskytte odds på vår hemsida.

Martin Ponsiluoma 3

Martin Ponsiluoma Instagram | Martin Ponsiluoma Twitter

Martin Ponsiluoma är en av Sveriges bästa skidskyttar. Det gör att han har ett massivt följe på instagram vilket kan öka avsevärt mycket mer vid nya framgångar i vinterns OS.

Han delar med sig av bilder från sitt privatliv men främst får man ta del av hans sportsliga värld med träningspass och tävlingar. Martin har över 18 tusen följare på instagram. Om du vill följa Martin Ponsiluoma på Instagram så heter han där @martinponsi

Martin Ponsiluoma har tyvärr inget twitterkonto.

Martin Ponsiluoma | FAQ  

Martin Ponsiluoma 4

När är Martin Ponsiluoma född?

- Han är född den 8 september 1995.

Hur lång är Martin Ponsiluoma?

- Han är 184 cm lång.

Var bor Martin Ponsiluoma?

- Martin Ponsiluoma bor i Östersund där skidskyttelandslaget har sin bas.

 

*Alla bilder i artikeln tillhör AP photos*  

FÖRST PUBLICERAD: 23:e Januari 2022