Jesper Nelin är en olympisk mästare och utövar skidskytte. Han är en del av det otroligt framgångsrika skidskyttelandslag som har växt fram dem senaste åren.

Han är inte den mest lysande stjärnan i laget men han kompletterar stjärnorna Samuelsson och Ponsiluoma väldigt bra. Sverige har verkligen ett slagkraftigt lag och Jesper är en viktig pusselbit.

Det senaste året har dock Nelin varit i blickfånget på grund av andra anledningar än det som hänt på skidspåren. Hanna Öberg som tillhör det svenska landslaget i damernas skidskytte gjorde slut med Jesper Nelin efter att de varit ett par i flera år

Det uppseendeväckande var att hon startade en relation med Nelins landslagskollega och vän Martin Ponsiluoma. Detta började i förra årets VM och det har varit en snackis under hela året. Det har varit mycket snack om det här kring landslaget men alla inblandade har försökt vara professionella och fokusera på skidskyttet.

Innehållsförteckning:

I den här artikeln tar vi upp allt, som du kan tänkas vilja veta om Jesper Nelin. Häng med när 888sport tittar närmare på en av Sveriges bästa skidskyttar!

Jesper Nelin Skidskytte

Jesper Nelin 2

Jesper Nelin debuterade i världscupen under 2015. Nu har han varit med ett tag men han har inte haft några större framgångar på ett individuellt plan.

Han största succéer har kommit på herrstafetter och mixedstafetter. Han har fem medaljer med herrarna och en medalj i mixedstafett. 

Han hade sin bästa säsong säsongen 2017/2018 där han började närma sig topp tio i de individuella loppen. Tyvärr har utvecklingskurvan inte gått i rätt riktning de senaste åren.

Jesper Nelin OS

Jesper Nelin har varit framgångsrik i mästerskap med det svenska landslaget. Han har vunnit två mästerskapsmedaljer. Han vann ett chockerande guld med stafettlaget i OS 2018. Det var inte någong som kunde föreställa sig att Sverige ens skulle kunna ta en pallplats.

Men det dem svenska herrarna lyckades med var en bragd. Hela laget bidrog med underbara insatser när Sverige slog grannarna Norge. Nelin hade hand om andrasträckan som han oftast brukar ha och gjorde inga misstag. 

Förra året tog de svenska herrarna också en silvermedalj i VM i Pokljuka. Den gången blev man dock slagna av Norge som fick en revansch från OS.

Jesper Nelin 1

Nelin är självklart uttagen i det svenska landslag som snart ska tävla i OS 2022. Hans stora möjligheter att ta medalj är så klart i stafetten. Trots att Sverige är regerande mästare så är man inte favorittippade.

Sverige har inte varit bra under stafetterna i världscupen i år och det kommer krävas ännu en bragdartad insats ifall herrarna ska ta medalj.

Spana in biathlon odds på vår hemsida.

Jesper Nelin Flickvän | Jesper Nelin Hanna Öberg

Jesper Nelin var i flera år tillsammans med skidskytten Hanna Öberg. Deras relation tog tyvärr slut under 2020. I och med att de båda är landslagskollegor och spenderar mycket tid tillsammans så fanns ju risken för några obekväma situationer. 

Men det blev värre än så under 2021 då det uppdagades att Hanna Öberg startat en relation med deras gemensamma lagkamrat Martin Ponsiluoma. Det snackades mycket i media om det här och utöver att det var en jobbig situation för Jesper Nelin i landslaget så fick han även hantera skriverier om det här.

Nu ett år efter händelserna har det lugnat sig och alla tre skidskyttarna agerar professionellt i landslaget men vi kan anta att vänskapen har fått sig en törn.

Ännu en ingrediens i det hela är faktiskt att Jesper Nelin nu är tillsammans med Fanny Johansson som är Martin Ponsiluomas exflickvän.

Jesper Nelin 3

Jesper Nelin Lön | Jesper Nelin Förmögenhet

Världscupen i skidskytte delar ut stora prispengar i deras tävlingar. Kruxet är att det är endast de bästa som kan ta del av pengarna. Nelin lyckas ibland ta sig in bland de 20 bästa men han är inte där permanent. 

Nelin har förbättrat sina resultat de senaste åren men han är fortfarande utanför topp 30 i världen. Jesper tjänar mer med stafettlaget än han gör individuellt.

Säsongen 19/20 tjänade han drygt 215 000 kr i prispengar. Han får även ersättning från landslaget och har även sponsorkontrakt med företag.

Kolla in bet på massvis med sporter på 888sport.

Jesper Nelin 4

Jesper Nelin Instagram | Jesper Nelin Twitter

Jesper Nelin är en av Sveriges bästa skidskyttar. Det gör att han har ett massivt följe på instagram vilket kan öka avsevärt mycket mer vid nya framgångar i vinterns OS.

Han delar med sig av bilder från sitt privatliv men främst får man ta del av hans sportsliga värld med träningspass och tävlingar. Jesper har över 18 tusen följare på instagram. Om du vill följa Jesper Nelin på Instagram så heter han där @jespernelin

Jesper Nelin har tyvärr inget twitterkonto.

Jesper Nelin | FAQ  

När är Jesper Nelin född?

- Han är född den 3 oktober 1992.

Hur lång är Jesper Nelin?

- Han är 177 cm lång.

Vad betyder Jesper Nelin?

- Jesper Nelin bor i Östersund.

 

*Alla bilder i artikeln tillhör AP photos*  

FÖRST PUBLICERAD: 30:e Januari 2022