Nicklas Lidström

20 år i Detroit Redwings i NHL bör vara tillräckligt för att inse att Nicklas Lidström är en av svensk ishockeys allra största. Om det inte är nog så toppar han det med ett OS-guld, ett VM-guld och hela sex Stanley Cup-titlar. Lägg till oändligt många individuella priser och det går inte att dra en annan slutsats än att han hör hemma på den här listan.

Nicklas är enligt många en av de bästa försvararna som världen någonsin har sett och röstades 2015 in i Hockey Hall of Fame och har sen dess även hunnit placera sig på listan över NHLs 100 bästa spelare genom tiderna.

888

Peter Forsberg

Peter Forsberg är mest känd för sin tid i Colorado Avalanches där han fortfarande har det högsta poängsnittet som något svensk har uppmätt i NHL. 

Han var en gigant på planen, både i klubb-och landslag vilket visar sig i hans två VM-guld, två OS-guld och två Stanley Cup-titlar. 

Tyvärr så fick vi se på tok för lite av Peter Forsberg under hans aktiva år då han var väldigt skadebenägen. Trots skadorna så fick vi ändå se extremt mycket fin Hockey från Peter.

Börje Salming

Kanske den första spelaren man tänker på när man pratar om Sveriges bästa hockeyspelare genom tiderna. Salming, född i Norrbotten, tog först hem två SM-guld med Brynäs innan det var dags för Toronto och NHL. 

Trots att han har färre pokaler än de andra på den här listan så är hans betydelse för svensk hockey enorm. I Toronto kallas han för "the king" efter sina 16 säsonger i klubben och 1998 valdes han in Hockey Hall of Fame.

888Sport

Mats Sundin

Börje Salming har konkurrens om största svensk i Toronto efter att Mats Sundin tog över tronen efter att Salming försvann. 

Med tre VM-guld och ett OS-guld så är titelskåpet långt ifrån tomt för Mats, men han saknar fortfarande den där Stanley Cup-pokalen som han jagade så länge. Det till trots så är han tillsammans med Salming den största svensken som har spelat i Toronto, och en av de absolut främsta som har spelat i NHL. Likt Salming är han också invald i Hockey Hall of Fame.

 *Credit for the main photo belongs to David Zalubowski/ AP Photo*

About the Author
By
Bawer Calli

Ett stort fotbollsfan från Uppsala med extra mycket kärlek för spanska ligan. 

Förutom fotboll så kollar han mycket på basket och har även ett nyfunnet intresse för NFL. Kombinerar gärna resande med sportevenemang där drömresemålet är Buenos Aires och superclásicon mellan Boca Juniors och River Plate.
 

Related Content
SHL betting tips för Sveriges bästa hockeyliga 

SHL betting tips

Vancouver Canucks: Laget som aldrig vinner Stanley Cup

Canucks förbannelse

Premiär i SHL

Premiär i SHL

Final i Stanley Cup!

Final i Stanley Cup!

Semifinaler i Stanley Cup

Semifinaler i Stanley Cup