Landslagsfotbollen fortsätter med fler matcher. Det är den avslutande gruppspelsmatchen i Nations League som gäller.

Sverige gästas av Slovenien på tisdagen i Grupp 4 i Liga B. Matchen spelas i Stockholm på Friends Arena och går av stapeln kl 20.45.

Spana in våra fotboll odds.

Detta blir en helt avgörande match i kampen om nedflyttning till Liga C. Just nu ligger Slovenien på en tredje plats med fem poäng två poäng före Sverige som ligger sist i gruppen. 

För Slovenien räcker det med ett kryss men Sverige måste vinna för att passera Slovenien och därmed få stanna kvar i Liga B.

Slovenien kommer till denna match efter en stark vändning mot Norge där man vände ett 0-1 underläge till vinst. Det gör att Slovenien kommer till den här matchen med positiva tongångar.

Riktigt lika bra ser det inte ut för Sverige som är inne i sin sämsta period på väldigt länge. Det var den fjärde raka förlusten och den sjunde förlusten på dem nio senaste matcherna.

På vår hemsida hittar ni bet på massor av matcher.

Elanga

Nu senast blev man totalt överkörda av Serbien och det fanns inga ljuspunkter alls i spelet. Det blev en 4-1 förlust för Sverige men det kunde ha blivit mycket större siffror än så.

Janne Andersson gick över på en klassisk 4-4-2 för att spela säkert men det var inte mycket som fungerade. Det fanns ingen press på bollhållare och Serbien fick slå inlägg från bra positioner och centralt plockade man därefter inte upp markering när bollen väl kom in.

Det finns mycket att skruva på till matchen mot Slovenien men inte mycket tid. Det gäller att man lyckas borsta av sig förlusten mot Serbien och kan komma in till den här matchen med en helt annan inställning.

Det är svårt att sia om hur Sverige ska ställa upp då varenda spelare som spelade mot Serbien skulle kunna petas. En som inte kommer delta är Isak som även var skadad i Serbien matchen.

Slovenien har ett bra kollektiv med en världsmålvakten Oblak i mål. Uppe på topp har man det nya stjärnskottet Sesko från RB Salzburg som Sverige måste hålla koll på.

I vanliga fall är det här en match Sverige vinner men nu känns det väldigt jämnt.

Troliga startuppställningar:

Sverige: Olsen; Andersson, Lindelof, Hien, Augustinsson; Olsson, Svanberg, Forsberg; Kulusevski, Claesson, Elanga

Slovenien: Oblak; Karnicnik, Bijol, Blazic, Brekalo; Stojanovic, Cerin, Lovric, Verbic; Zajc; Sesko

*Alla bilder i artikeln tillhör AP photos*  

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.

Related Content

Inför Liverpool - Leicester

Inför Leeds - Man City

Fantasy EPL omg 17

Bästa Spelare VM 2022

VM 2022: Argentina-Frankrike