Nu till helgen är det dags för landslagsfotboll. Det är nämligen Nations League som gäller.

Serbien tar emot Sverige på lördagen i Grupp 4 i Liga B. Matchen spelas i Belgrad och går av stapeln kl 20.45.

Just nu ligger Serbien på andra platsen i gruppen medan Sverige ligger på tredje plats med endast en poäng mer än jumbon Slovenien. 

Serbien kommer vara taggade till tusen, då en vinst här tar de steget närmare första platsen som innehas av Norge. Blir det en vinst mot Sverige kan de knipa åt sig första platsen i en direkt avgörande match mot Norge.

För Sveriges del finns det ingen chans att ta första platsen utan Sveriges mål är helt enkelt att se till så att man inte hamnar sist och blir nedflyttade. 

Senast lagen möttes, vilket var i somras. Så var det serberna som tog vinsten där Luka Jovic stod för matchens enda mål som gjorde på tilläggstid i första halvlek. 

Lindelöf

Serbien brukar vara ännu starkare på hemmaplan och det brukar oftast bero på det starka publikstödet. Men på grund av upprepade överträdelser har Serbien ålagts med publikförbud. Men enligt senaste rapporter så kan de nyttja en klausul i UEFAs regler så gör att de kan fylla en del av arenan med barn. Det kommer nog inte ge lika hårt tryck i arenan men de kommer definitivt ha lite stöd i hemmaborgen.

Serbien kommer med ett starkt lag med spelare som Vlahovic, Jovic, Tadic och Milinkovic-Savic. Ska Sverige ha någon chans så är det främst dessa fyra som man måste ha koll på. 

För Sveriges del är det till Newcastles Isak vi vanligen kollar till för målen men imorse åkte han på en skada som gör att han missar båda matcherna. Ett stort avbräck för Sveriges del.

Vi tror att motivation och kvaliteten är större hos Serbien och att det därmed blir en serbisk seger.

Troliga startuppställningar:

Serbien: Vanja Milinkovic-Savic, Stefan Mitrovic, Milos Veljkovic, Strahinja Pavlovic, Andrija Zivkovic, Nemanja Maksimovic, Sergej Milinkovic-Savic, Filip Mladenovic, Dusan Tadic, Aleksandar Mitrovic, Dusan Vlahovic

Sverige: Robin Olsen, Daniel Sundgren, Edvin Kurtulus, Victor Lindelöf, Ludwig Augustinsson, Jesper Karlström, Mattias Svanberg, Emil Forsberg, Dejan Kulusevski, Robin Quaison, Anthony Elanga

*Alla bilder i artikeln tillhör AP photos*  

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.

Related Content

Inför Liverpool - Leicester

Inför Leeds - Man City

Fantasy EPL omg 17

Bästa Spelare VM 2022

VM 2022: Argentina-Frankrike