Fridolina Rolfö är som sagt en av Sveriges bästa spelare. Hon har främst gjort sig ett känd som en snabb ytter som gillar att skära in och avsluta med vänsterfoten

Till vardags spelar hon för storlaget Barcelona som hon skrev på för under sommaren 2021. 

Denna sommar var hon med under OS i Tokyo och ledde laget till en silver medalj när Sverige förlorade på straffar mot Kanada i finalen.

Även om guldet var målet för laget och nationen så är nog alla överens om att laget stod för fantastisk turnerning, där Rolfö dominerade på sin kant och gjorde 3 mål.

 

Fridolina Rolfö Klubblag

Fridolina Rolfö Landslag

Fridolina Rolfö Lön | Förmögenhet | Net Worth

Fridolina Rolfö Sociala Medier

Fridolina Rolfö FAQ

 

Fridolina Rolfö Klubblag

 

Rolfö började startade sin seniora karriär i Mölndal när hon debuterade för Jitex BK i damallsvenskan under säsongen 2011. Det blev dryga 3 år i klubben innan Rolfö packade väskorna för spel i Linköpings FC. 

Rolfö som under tiden i Jitex utnämnts till årets bästa juniora spelare, hade stora förväntningar på sig i och med flytten till Östergötland. Rolfö levererade omgående, hon gjorde exempelvis ett hattrick på hennes Champions League debut mot de engelska mästarna Liverpool.

I Linköpings FC blev det titlar i Svenska cupen och i damallsvenskan innan hon år 2017 flyttade till Tyskland för spel i storkubben Bayern Munchen. Tiden i Bayern blev bra ur personligt perspektiv där hon gjorde 18 mål på 40 matcher men hon lyckades tyvärr inte vinna några titlar. Under hennes tre säsonger i Bayern slutade laget två bakom Wolfsburg varje säsong. 

Rolfö var sugen på titlar och flyttade därför under 2019 till just Wolfsburg. Det blev som väntat en hel del titlar. Hon vann Bundesliga säsongen 2019-2020 och även två DFB-pokal titlar. Rolfös stora dröm har varit att vinna Champions league och Wolfsburg var hon väldigt nära när laget tog sig hela vägen till final under säsongen 2019-2020 men väl i finalen blev det en förlust mot det franska storlaget Lyon. 

Efter en till säsong i Wolfsburg meddelade Rolfö under sommaren 2021 att hon skrivit på för de nyblivna Champions League vinnarna Barcelona. 

 

Om du gillar att krydda till fotbollstittandet kan du spana in oddset fotboll

Fridolina Rolfö Landslag

 

Rolfö var med i U19 landslaget som vann EM under 2012. Detta samt hennes form i klubblaget gjorde att landslagstränaren Pia Sundhage fick upp ögonen för ynglingen och flyttade upp henne till A-landslaget. 

Debuten i landslaget kom i en träningsmatch mot Tyskland. I landslaget har det hitintills blivit 55 landskamper och 17 mål.

Hon var med och tog OS-silver under mästerskapen i Rio 2016 för att därefter ta brons i VM-2019 och för att i år, 2021 ta silver i OS i Tokyo.

Som det ser ut nu bör det inte dröja mycket länge till innan vi får se vårt älskade landslag ta en titel. 

Fridolina Rolfö Lön | Förmögenhet | Net Worth

 

Som vi alla vet är det ofantligt mycket mer pengar i herrfotbollen jämfört damftobollen. Exempelvis kan vi att de bäst betalda damspelarna endast tjänar runt 650 tusen euro per år samtidigt som Messi har en grundlön på runt 30 miljoner euro per år.  

Så det skiljer sig markant.

Vad Rolfö får för lön i Barcelona är inte känt. Men i Wolfsburg fick hon en lön på 200 tusen euro per år. 

 

Fridolina Rolfö Sociala Medier

Rolfö är aktiv på sociala medier. Hon har ett twitterkonto med runt 6 tusen följare. Hon heter här @fridolinarolfo.

Främst är hon aktiv på Instagram där hon har en följarskara på runt 100 tusen. Hennes handle är även här @fridolinarolfo

 

Spana in betting hos 888sport

Fridolina Rolfö FAQ

Hur lång är Fridolina Rolfö?

-Hon är 178 cm lång

Vilken är Fridolina Rolfös starka fot?

- Hon är vänsterfotad

När är Fridolina Rolfö född?

- Hon föddes den 24e novemeber 1993

Vad heter Fridolina Rolfös partner?

- Hennes pojkvän heter Simon Skott

 

*Credit for the main photo belongs to Martin Mejia / AP Photo*

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.