Fotbollen har alltid haft väldigt många duktiga spelare. En grupp spelare som gör allting lite bättre än den stora massan. De är även ofta spelare som leder laget och pushar lagkamraterna till att prestera på topp. Men vilka spelare är bäst? Häng med när 888sport går igenom de tre bästa spelarna just nu!

Världens bästa fotbollsspelare:

1. Robert Lewandowski

2. Cristiano Ronaldo

3. Lionel Messi

 

 

3. Lionel Messi

Messi

Messi hade inte en klassisk Messi-säsong under 2019/2020. Barcelona hade flera organisatoriska problem med flera konflikter mellan spelartruppen och ledningen. Allt detta ledde till att Barcelona inte lyckades vinna någon titel. Man placerade sig på 2a plats i ligan efter ärkerivalen Real Madrid och fick lämna Champions League efter förnedringen på hemmaplan där Bayern Munchen vann med hela 8-2. 

Säsongen tog slut och Messi informerade att han lämnat in en transferbegäran och menade på att han kunde lämna klubben gratis på grund av en klausul i kontraktet. Klubben med Bartomeu i spetsen hotade med rättegång och menade att klausulen utgått. Det hela slutade med att Messi valde att stanna.

Barcelona bytte tränare, in kom den förre Barcaspelaren Ronald Koeman och Messi är för tillfället nöjd. han har spelat totalt 12 matcher under säsongen och gjort 7 mål. Han har ännu inte levererat på den nivån vi är vana vid, men utan Messi hade nog den här övergångsfasen som Barca går igenom varit mycket mer smärtsam. I ligan ligger Barca på en mittenplacering men i Champions League har Barca med hjälp av Messis 3 mål vunnit alla sina matcher och kvalificerat sig för åttondelsspel.

Messi kommer nog tills han lägger skorna på hyllan att alltid vara med på "Världens Bäste.." listor. 

2. Cristiano Ronaldo

CR

Ingen är nog förvånad över att Ronaldo är med på listan. Även om han inte levererade på samma nivå som han brukar under säsongen 2019/2020 så är han ändå snäppet bättre än de flesta. Han kom två i den italienska skytteligan efter Ciro Immobile och vann ligan med Juventus.

Champions League gick inte som Juventus hoppats där man åkte ut mot Lyon i åttondelsfinalen men Cristiano gjorde ändå fya mål.

Inför säsongen 2020/2021 Juventus bytte tränare under sommaren, ut gick Sarri och in kom den förre mittfältsmaestron Andrea Pirlo. Under Pirlo har Cristiano pangat in hela nio mål på sju matcher. Detta även fast han drabbades av Covid-19 precis i säsongsstarten och därmed var borta från spel i drygt 3 veckor.

Om Pirlo får igång maskineriet så kan dett bli en succesäsong för Juventus och Cristiano Ronaldo som är på jakt efter sin sjätte Ballon d'Or för att komma ikapp sin rival Lionel Messi.

Likt Messi kommer han nog alltid att vara med på dessa typer av listor tills han väljer att lägga ner.

 

1. Robert Lewandowski

Lewa

På första plats hittar vi inte Ronaldo eller Messi utan det är Bayern Munchens polske stjärna Robert Lewandowski!

Lewandowski har haft ett helt makalöst år. I Tyskland så vann Bayern Munchen föga överraskande Bundesliga för åttonde gången i rad. En stor anledning till att Bayern lyckades bibehålla sin "streak" var på grund av Lewandowskis 34 mål på 31 matcher. Under säsongen så skrev han in sig i historieböckerna ett flertal gånger. Han blev den första spelaren som gjort mål på säsongsdebuten fem år i rad, och blev sedan en månad senare den första spelaren att uppnå tvåsiffrigt i antal mål på dem inledande sex ligaomgångarna. 

I Champions league så blev Lewandowski den person som snabbast gjort 4 mål i en match när han pangade in 4 bollar på 15 min mot Röda Stjärnan.

Bayern vann som ovan nämnt mot Barcelona med 8-2 och Lewandowski var en av målskyttarna i den matchen och i semifinalen mot Lyon. I finalen blev han mållös men lyckades ändå vinna sin första Champions League titel. Lewandowski vann skytteligan med 15 mål och blev turneringens bästa forward. 

Totalt blev det 55 mål på 47 matcher under 2019/2020.

2020/2021 har börjat på samma sätt för polacken, han har pangat in 15 mål på 14 matcher hitintills och det kommer säkerligen bli fler. 

Lewandowski är värdig första platsen!

*Alla bilder i artikeln tillhör AP photos*  

FÖRST PUBLICERAD: 2:a December 2020

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.

Related Content

Inför Liverpool - Leicester

Inför Leeds - Man City

Fantasy EPL omg 17

Bästa Spelare VM 2022

VM 2022: Argentina-Frankrike