Chelsea

Överraskande nog så hamnar Chelsea på en femteplats på den här listan. Den här säsongen har det pratats mycket om att Lampards hantverk har tagit en underinvesterad trupp till en fjärdeplats i ligan. Det stämmer inte.

Chelseas trupp är snarare grovt underskattad. Spelare som Kanté, Pulisic och Hudson-Odoi har onekligen ett högt marknadsvärde. Utöver dem så finns det ett stort gäng unga, spännande spelare som ser ut att blomma ut till världsspelare under Frank Lampard, och det är något som marknaden också har märkt. 

Real Madrid

Real Madrid var det första laget i modern fotboll som började köpa stjärnor på löpande band och har i snart 20 år setts som ett lag som köper storspelare efter storspelare. Men under de senaste åren så har Real Madrid varit väldigt återhållsamma på transfermarknaden och snarare gjort sig av med stjärnor utan att ersätta dem.

Trots det så har Real Madrid en av sportens mest värdefulla trupper - mycket tack vare att många dyra spelarköp har stannat i klubben i flera år. Dessutom har Real investerat i några av de mest spännande unga spelarna i världen som förväntas ge framtida avkastning. 

Barcelona

Barcelona har under flera säsonger lagt ut otroligt stora summor på de finaste fotbollspelarna i världen. Truppen är den kanske bredaste och bästa i Europa och de har mer eller mindre prenumererat på La Liga-titlar i ett decennium. 

Spelare som Dembele, Griezmann och Coutinho har alla köpts in för över en miljard kronor styck de senaste åren, vilket såklart ökar truppens marknadsvärde markant. Sen innan finns ju världens bästa Lionel Messi i klubben, så det är nog ingen som är förvånad att Barca finns med på den här listan.

Manchester City

Manchester City har efter 10 år av stora spelarköp samlat på sig en av de mest värdefulla trupperna i världen - och det har redan visat sig vara lönt från ett fotbollsperspektiv. Guardiolas lag har kammat hem Premier League två år i rad och är ett av planetens bästa lag. 

Under Guardiola har truppen föryngrats och det har fyllts på med dyra, unga fotbollsspelare som såklart ökar truppens marknadsvärde. Trots att stjärnorna Aguero och Silva har hunnit bli och deras marknadsvärde sjunkit så har City en av de bästa och mest värdefulla trupperna.

Liverpool

Det borde inte vara en överraskning att världens just nu kanske bästa fotbollslag har den högst värderade truppen i världen. Känslan har dock varit att lag som Barcelona och Manchester City förknippas mer med storköp och dyra världsstjärnor, och Liverpool är resultatet av ett långsiktigt och gediget lagbygge - inte en trupp fylld med dyra stjärnor. 

Liverpool är en blandning av båda delarna. Liverpool har både köpt spelare dyrt samtidigt som Klopp har lyckats utveckla spelare som Salah, Mané och Firmino till några av planetens bästa. Lägg till spelare som Trent-Alexander Arnold och Robertson som är världens mest spännande ytterbackar så börjar man förstå varför Liverpool toppar den här listan. 

 

*Credit for the main photo belongs to Jon Supe / AP Photo*

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.