2010-talet har passerat och vi fick minst sagt se några riktigt stora spelare göra upp om Italien och Europas största titlar. Vi tar en titt på de bästa Serie A-spelarna som pensionerade sig på 10-talet. 

Totti

Romas eviga kapten och största spelare genom alla tider. Francesco Tottis betydelse för klubben går inte att överskatta. Han var den kanske mest talangfulla spelaren i en italiensk gyllene generation. Trots flera lukrativa bud från storklubbar runt om i världen så valde Totti att spendera hela sin karriär i Rom. 

Total blev det 619 matcher och 250 mål för Totti i romatröjan. Höjdpunkten var ligatiteln som han tog med sitt Roma säsongen 2000/2001 och VM-guldet med italien 2006. 

Fabio Cannavaro

Cannavaro var en viktig kugge i ett av de bästa italienska försvaren som världen någonsin har sett. Han var tongivande i det Parma som tog landet med storm i slutet av 90-talet och början av 2000-talet. 

Efter Parma landade han, via Inter, i ett superstarkt Juventus som sedan tvingades ner i serie B på grund av Calciopoli. Cannavaro valde då att flytta till Real Madrid där han spelade tre säsonger innan han återvände till Juventus för en sista säsong. 

Cannavaro la skorna på hyllan 2011 efter en extremt framgångsrik karriär med bland annat två La Liga-titlar, en VM-titel och en guldboll. 

Nesta

Nesta var minst lika tongivande som Cannavaro under 2000-talet och ses som en av de finaste försvararna som italiensk fotboll någonsin fått fram. 

Efter nästan 10 år och en ligatitel med Lazio så flyttade han till Milan där han spelade i 10 år. I Milan vann han ytterligare 2 ligatitlar och tog hem 2 Champions League-titlar i en period där Carlo Ancelottis Milan ett av kontinentens mest fruktade lag. 

Del Piero 

Juventus guldpojke spelade nästan 20 år i klubben och var en av få som stannade kvar i klubben efter Calciopoli och hjälpte till att ta tillbaka klubben till Serie A igen. Han gjorde totalt 513 matcher och 208 mål för klubben och är en av de absolut största som någonsin har spelat för Juventus. 

Under sin långa karriär så vann han 8 serie A-titlar, varav två sen togs tillbaka på grund av Calciopoli, en Champions League-titel och ett VM-guld med Italien. 

Pirlo

En av de mest eleganta fotbollsspelarna genom tiderna som, trots att han alltid såg lite nonchalant ut, dominerade sitt mittfält med sin spelförståelse och passningsfot. Italien letar fortfarande efter en spelare som kan ersätta honom på mittfältet, men den unika speluppfattningen som han besatt är nästintill omöjlig att ersätta. 

Pirlo gjorde sejourer i alla Italienska storklubbar men var mest inflytelserik i Milan och Juventus. Han var en del av Carlo Ancelottis Milan som tog två CL-titlar och var den kanske viktigaste kuggen i det Juventus som tog sig tillbaka till toppen av Serie A efter Calciopoli. 

Totalt blev det 6 ligatitlar, 2 med Milan och 6 med Juve, två CL-titlar och ett VM-guld för Pirlo innan han la skorna på hyllan 2017.

 

*Credit for the main photo belongs to Massimo Pinca / AP Photo*

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.