Serie A är mer öppet än vad det har varit på flera år med tre lag i titelstriden. Mest överraskande är att Lazio hakar på topplagen Juventus och Inter. I helgen möter de titelkonkurrenten Inter i en match som kan vara avgörande för titelstriden.

Inter har under Antonio Conte blivit en vinstmaskin som utmanar Juventus om titeln. Conte har förvandlat ett lag som har befunnit sig i kaos under nästan ett decennium till en titelkandidat som utmanar landets gigant Juventus om titeln. 

Förutom ett par tunga värvningar i sommar så fick de in gott om nytt blod i truppen under vinterfönstret. Christian Eriksen, Ashley Young och Victor Moses anslöt från Premier League och truppen ser nu bättre ut än vad den har gjort på flera år. Eriksen är den stora stjärnvärvningen som kommer ge Inter extra spetskvalitet i matcher som den mot Lazio.

Inter hamnade i underläge i den senaste matchen i derbyt mot Milan, men lyckades hämta upp 0-2 till 4-2 och visade återigen prov på hur starka man är under Conte.

Lazio har haft något spännande på gång i flera säsonger, och i år har man tagit klivet från ett spännande lag som utmanar om CL-platser till ett lag som utmanar om titeln. Tränare Inzaghi har satt ihop ett lag och ett spel som, trots en smal trupp, fortsätter att vinna även när de inte spelar sin bästa fotboll.

Längst fram har de Ciro Immobile som öser in mål och leder skytteligan, och bakom honom har man några av ligans bästa mittfältare i Milinkovic-Savic och Luis Alberto.

Den senaste matchen vann man borta med 0-1 utan att övertyga och utan några av sina främsta spelare. Nu är de spelarna tillbaka och matchen mot Inter blir en avgörande match i titelstriden. Lyckas Lazio vinna så är de på allvar med och hotar Juventus dominans.

Med tanke på kvaliteten och bredden i Inters trupp så är de befogade favoriter, men Lazio har sänkt giganter tidigare den här säsongen och har definitivt kvalitet nog för att sänka Inter i en match som förväntas bli helt öppen.

 

*Credit for the main photo belongs to Antonio Calanni / AP Photo*

 

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.