FA-cupen är äntligen tillbaka och vi bjuds på två semifinaler mellan fyra av Englands bästa lag. Vi är förbi stadiet där storlaget roterar och kommer nu få se ordinarie startelvor kriga om en finalplats!

I den första semifinalen möts Arsenal och Manchester City i en match där City såklart ses som stora favoriter. Lagen möttes för inte allt för längesen och City körde då över Arsenal efter att David Luiz tagit ett väldigt onödigt rött kort.

Citys form talar för att de regerande mästarna och man har under den senaste tiden besegrat bland annat Liverpool med hela 4-0. I Agueros frånvaro har Raheem Sterling klivit fram och öst in mål under de senaste matcherna, och tillsammans med Kevin de Bruyne så förväntas han bära City i den här matchen.

Arsenal har också visad tendenser till förbättring efter en sämre säsong, men efter ett kryss mot Leicester och en snöplig förlust mot Tottenham senast så har det blivit extra tydligt att Arteta har mycket att jobba på till nästa säsong.

Mot Spurs dominerade Arsenal matchen under långa perioder men föll ändå. Det är något vi har sett otroligt mycket av från Arsenal under det senaste decenniet - ett lag som dominerar sin motståndare men inte lyckas vinna. 

Mot City kommer det bli omöjligt för Arsenal att dominera spelmässigt då City är världens kanske mest passningsskickliga lag. Istället kommer man få lita på den individuella skickligheten som spelare som Aubameyang och Pépé besitter och hoppas på att de kan ta sina chanser när de väl kommer. 

I den andra semifinalen möts Manchester United och Chelsea - två lag som i ligan gör upp om en plats i nästa års Champions League. Senast de två möttes så vann Manchester United med 2-0 på bortaplan, så räkna med att Chelsea kommer vara revanschsuget i helgen!

Chelsea åkte på en snöplig förlust senast borta mot Sheffield United och gav United chansen att gå om i tabellen. United lyckades dock inte utan fick bara med sig en poäng hemma mot Southampton efter en väldigt sen kvittering från gästerna. 

Uniteds form har varit brutal sen ligan startade igen. Köpet av Fernandes har höjt hela laget, och nu när Pogba är tillbaka från skada så har United sett ut som under fornstora dagar. Rashford, Martial och Greenwood har öst in mål och verkar kunna bli en anfallstrio som är lika farlig som Liverpools. 

Chelsea kommer få det tufft i försvaret, men årets Chelsea har lyckats överträffa alla förväntningar och är taktiskt väldigt skickliga. Det skulle inte förvåna någon om de utmanövrerar United i den här matchen. Och trots hypen kring Uniteds form och spelartrupp så besitter Chelsea en otroligt farlig trupp med spelare i världsklass på i princip alla positioner. 

Det här är två möten som utan tvekan kommer bjuda på spänning, mål och underhållning!

*Credit for the main photo belongs to Ian Walton / AP Photo*

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.