2010-talet var ett decennium fyllt av dramatik, underhållning, skrällar och kontroverser. Vi tar en titt på de mest ikoniska ögonblicken under 10-talet.

Suarez biter Branislav Ivanovic

Luis Suarez dominerade Premier League under sina säsonger i Liverpool och var tongivande i Brendan Rogers Liverpool som nästan vann Premier League 2013/2014. Trots briljansen är han en av de mest kontroversiella fotbollsspelarna som fortfarande är aktiv.

I mötet med Chelsea på Stamford Bridge slog det slint för uruguayanen när han blev markerad av Ivanovic. Han valde att bita Ivanovic i axeln till serbens stora förvåning. Han fick inget straff i matchen men blev senare avstängd i 10 matcher för sitt agerande.  

Luis van Gaal filmar

Den kontroversiella tränaren tog över United 2014 och var inte särskilt omtyckt av supportrarna under sina två år i klubben. Hans united ledde med 3-2 mot Arsenal när Alexis Sanches (som då tillhörde Arsenal) såg ut att filma. 

Van Gaal blev ursinnig och sprang till fjärdedommaren för att klaga. För att få fram sin poäng så valde han att falla till marken på samma sätt som Alexis Sanchez framför både fjärdedommaren och Arsenaltränaren Wenger.

Sir Alex Ferguson går i pension

Efter 27 år, 13 Premier League-titlar och 2 Champions League-titlar så gick den legendariska skotten i pension 2013. United dominerade England och Premier League i över 20 år tack vare Fergusons ledarskap och under hans tid fick United fram spelare som Giggs, Scholes, Beckham och Cristiano Ronaldo.

Ferguson tog en sista Premier League-titel under sin sista säsong och den sista matchen slutade 5-5 mot West Bromwich. United har inte återhämtat sig efter hans avgång och befinner sig fortfarande i fritt fall efter 7 år.

Leicester City vinner Premier League

En av de största skrällarna i Premier Leagues historia. Det var ingen som trodde att Leicester skulle kunna lyfta titeln innan säsongen, och vad gäller odds fotboll så var det 5000-1 på att de skulle vinna ligan. 

Claudio Ranieri ledde ett lag med spelare som Vardy, Mahrez, Kanté och en pånyttfödd Wes Morgan i försvaret. Resten av topplagen underpresterade något enormt den här säsongen och i slutändan så var det Tottenham som utmanade Leicester om titeln. Men när Tottenham kryssade borta mot Chelsea så var skrällen ett faktum och Leicester tog sin första Premier League-titel.

Steven Gerrard halkar bort Liverpools titel 

Under Brendan Rogers så var Liverpool påväg mot sin första ligatitel under Premier League-eran år 2014. Gerrard, Suarez, Coutinho, Sturridge och en ung Raheem Sterling höll på att skjuta Liverpool till titeln när det var dags för match mot Chelsea på Anfield i den tredje sista matchen för säsongen.

Steven Gerrard halkade på mittplan och gav bort bollen till Demba Ba som säkert satte bollen i mål i en match som Liverpool förlorade med 0-2. Manchester City gick om Liverpool och tog till slut hem Premier League-titeln som Liverpool-fansen hade drömt om i 20 år. 

 

*Credit for the main photo belongs to Rui Vieira / AP Photo*

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.