Premier League är tillbaka i helgen efter ett kortare avbrott. Liverpool ska försöka försvara sin första titel på 30 år från ett gäng utmanare som har förstärkt sina trupper över sommaren

Liverpool vann i princip ligan runt jul förra säsongen, och trots att de slog av på takten efter uppehållet så är de fortfarande favoriten som alla kommer försöka slå.Trots att de inte har förstärkt nämnvärt i sommar så är truppen, och då framförallt startelvan, så bra att de har goda chanser att försvara sin titel.Januarivärvningen Minamino har sett oerhört bra ut på försäsongen och det ser ut som att han kommer växa ut till ett starkt alternativ för Klopp. 

Manchester City spelade fin fotboll förra säsongen, men saknad skärpa framför mål, både det egna målet och motståndarens mål, var den största orsaken till att de inte lyckades försvara sin titel förra säsongen. 

I år så har laget tappat David Silva, vilket utan tvekan är ett kännbart tapp för City, trots att truppen är så pass bred att de bör klara av det. In har Nathan Aké och Ferran Torres kommit. Aké är en värvning som många ställer sig frågande till, men behovet av en mittback var tydligt under förra säsongen. Engelsmannen som kommer från Bournemouth har mycket att bevisa om han ska ta en ordinarie plats i Citys försvar. Ferran Torres är en av Spaniens allra största talanger och kan spela på båda kanterna. Ett framtidsnamn som kan leverera på lång sikt för City. 

Chelsea har värvat för att utmana Liverpool och City i toppen. Truppen är kanske Premier Leagues bästa, och med värvningar som Thiago Silva, Timo Werner, Kai Havertz och Hakim Ziyech så är det tydligt att Chelsea tänker vara med och utmana om titeln.

Lampards Chelsea tog Premier League med storm under förra säsongen. Dock så hade de redan då en av ligans bästa trupper vilket sänker betyget lite. Med förstärkningarna ovan så är det inte godkänt att hamna så långt ifrån toppen i år. 

Manchester United och Tottenham har också ambitioner att utmana om titeln. United såg fruktansvärt starka ut efter värvningen av Fernandes, men det finns fortfarande stora frågetecken i United. Främst kring tränaren och försvaret. Värvningen av Van Der Beek förstärker såklart Uniteds chanser, men mycket ska till om de ska utmana.

Tottenham såg inte särskilt mycket bättre ut under Mourinho, men med ett par nya värvningar och en försäsong under vingarna så återstår det att se om Portugisen kan leda Spurs tillbaka till toppen av engelsk fotboll. Det är inte många som tror det, men han har överraskat förr. 

Arsenal har kanske det mest spännande projektet av alla lag. Arteta har gett laget ett rejält lyft sen han ersatte Unai Emery och har redan lett laget till två titlar. Inför säsongsstarten så har Willian värvats in från Chelsea och Ceballos har tagits tillbaka på lån från Real Madrid. I försvaret har Gabriel och William Saliba anslutit vilket bör förstärka Arsenals svagaste lagdel. 

Auba, Lacazette, Willian och Pépé är ett anfall som bör fruktas av alla lag i världen och bakom de så finns det en drös stora talanger som har tagit plats i Artetas lagbygge. Trots att det ta lite tid att spela in ett nytt försvar så ser Arsenal ut att börja sin resa tillbaka mot toppen igen. Kan mycket väl sluta bland de fyra bästa om Arteta får allt att klicka!

*Credit for the main photo belongs to Matt Dunham/ AP Photo*

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.