Premier League är äntligen tillbaka efter ett längre uppehåll och vi får äntligen följa Liverpools väg mot sin första PL-titel.

Liverpool har dominerat Premier League i år och var nära att kamma hem titeln redan innan uppehållet. Nu några månader senare är ligan äntligen tillbaka och det ser ut som att Liverpool kommer att få fira sin första titel redan om några veckor, trots att det inte matematiskt är helt färdigt ännu.

Lagets första match efter uppehållet är ett stekhett derby mot ett pånyttfött Everton som kommer ge allt för att skjuta på rivalens titelfirande. Räkna med en festlig tillställning på Anfield på söndag!

Längre ner i tabellen så fortsätter kampen om den sista CL-platsen. Chelsea ligger just nu på en fjärdeplats, tre poäng före jagande Manchester United som var i storform innan uppehållet. 

United ställs omedelbart inför en tuff uppgift när de möter en annan CL-konkurrent, Tottenham, när ligan drar igång igen. Tottenham började starkt under José Mourinho men tappade snabbt formen och det såg mörkt ut för laget innan uppehållet. Om det kan hitta tillbaka till det fina spel som de stundvis visade upp så kan de absolut göra livet tufft för Manchester United.

United har dock haft en fantastisk vårsäsong och om de fortsätter på den inslagna vägen så bör de kunna kamma hem tre poäng och fortsätta pusha Chelsea. 

Lampards Chelsea har haft en strålande säsong och möter nu ett desperat Aston Villa som kämpar för sin överlevnad. Villa har en fin trupp men inte lyckats hitta den organisation som krävs för att kunna nyttja kvaliteten i truppen. Eventuellt så har uppehållet gynnat laget, men Chelsea bör kunna slå Villa med tanke på den kvalitet som finns i truppen.

*Credit for the main photo belongs to Jon Super / AP Photo*

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.