Ligaledaren Liverpool är i storform och ser inte ut att kunna förlora en fotbollsmatch, oavsett om de spelar bra eller dåligt. På andra sidan parken där Everton håller hus är läget annorlunda. Everton verkar inte kunna vinna under Marco Silva och ska nu försöka vända sin usla formkurva mot ligans starkaste lag tillika lokalkonkurrenten Liverpool. Vi går igenom lagens förutsättningar och lite fotboll speltips inför det stora derbyt! 

Evertons tråkiga formkurva

Everton hade en del djupa svackor redan förra säsongen, men de var inte ens nära den här säsongens usla resultat. Efter 14 omgångar ligger laget på en 17e plats, 2 poäng från nedflyttning. 

Marco Silva fick pengar att spendera i somras och köpte in bland annat Moise Keane från Juventus, Alex Iwobi från Arsenal och fick loss André Gomes från Barcelona.

Förväntningarna var skyhöga inför säsongen men resultaten har uteblivit. Spelet stämmer inte alls och den intensitet som Everton brukar spela med hemma på Goodison Park är som bortblåst. Tränare Silva har ryktats sitta löst i flera månader nu, och den enda anledningen till att han är kvar, sägs det, är att det inte finns någon bättre tränare tillgänglig.

Efter en bedrövlig förlust mot Norwich hemma så spelade Everton upp sig och var länge i ledning på ett urstarkt Leicester på King Power Stadium i helgen. En kvittering mitt i andra från Vardy och ett segermål i matchens slutsekunder innebar ännu en förlust för Everton som inte lyckas få med sig någonting för tillfället. 

Nu ska de ställas mot ligans starkaste lag Liverpool som kommer ösa på för tre poäng. Det kan tyckas vara en mardrömsuppgift, framförallt utan spelare som Coleman, Delph och Gomes, men för en gångs skull så spelar Everton helt utan press. Det är ingen som förväntar sig att de ska göra ett resultat mot Liverpool, men i ett derby kan vad som helst hända, framförallt när ett skadeskjutet lag letar efter formen. Gillar du betting får du 3.05 på att Everton plockar minst en poäng ikväll

Liverpool flyger

På Anfield är tillvaron desto trevligare, trots de dystra beskeden om nyckelspelaren Fabinhos skada och Alisons röda kort i den senaste matchen. 

Reservmålvakten Fabian är van vid att behöva vikariera för Alison efter Brassens skada i säsongsinledningen. Visst, det är jobbigt att tappa en av sina nyckelspelare, men de har klarat sig utan Alison förut.

Fabinhos skada är desto värre. Han har blommat ut till en av ligans absolut bästa mittfältare och har startat i princip varje match för Liverpool den här säsongen. Han är ankaret på mittfältet som ger offensiv frihet åt sina medspelare, så livet utan honom kan bli tufft.  

Liverpool är dock en segermaskin och en skada på en spelare kommer inte stoppa dem från att fortsätta vinna, framförallt inte med världens kanske bästa anfallstrio. Men defensiv har sett skakig ut i år, och utan Fabinho kan det bli lättare för lag att störa Liverpool, även om det inte alltid räcker till seger. 

Pool är befogad storfavorit i det här mötet. Trots skador och avstängningar så är de så pass bra att de ska kunna köra över ett lag i Evertons situation. Men derbyn är derbyn och det sägs att form inte spelar någon roll när det är dags för dem, men det är väldigt svårt att se att Liverpool inte vinner ikväll

*Credit for the main photo belongs to Jon Super / AP Photo*

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.