Nu när januarifönstret lider mot sitt slut tar vi en titt på de största januariövergångarna som har ägt rum. För dig som gillar att betta på fotboll så finns det odds på mängder av potentiella övergångar hos oss.  

5. Christian Pulisic - €64 miljoner

USAs framtidshopp och unga stjärna Pulisic blev köpt av Chelsea i Januari 2019 med lånades omedelbart tillbaka till Borussia Dortmund. I somras anslöt han till Chelseatruppen men har, trots den stora prislappen och uppenbara talang, fått begränsat med speltid under Frank Lampard. 

Han köptes som ersättare för Eden Hazard som vägrade skriva på ett nytt kontrakt med Chelsea, men har svårt att peta Hudson-Odoi och Willian som båda gör strålande säsonger. Pulisic är dock ett framtidsnamn och det är många som tror att han kommer jobba sig till en startplats tids nog. 

4. Aymeric Laporte - €65 miljoner

Aymeric Laportes karriär har verkligen tagit fart sen han bytte Bilbao mot Manchester City. Han är kanske en viktigaste kuggen i Guardiolas försvar och har redan kammat hem två PL-titlar på en och en halv säsong. 

Hans betydelse för laget har blivit uppenbar den här säsongen där Citys försvar mer eller mindre föll ihop under hans skadeperiod. Med sin fina speluppfattning och vänsterfot så är det inte konstigt att Guardiola värderar honom så högt

3. Oscar - €60 miljoner

Oscars transfer till kinesiska Shanghai SIPG var en mindre chock för fotbollsvärlden. Trots att han inte var given i Chelseas startelva så var han en högt rankad och viktig spelare som kunde ha spelat i nästan alla storklubbar i Europa. 

Istället valde han 2017 att skriva på ett extremt lukrativt kontrakt och spela fotboll i Kina, något som har blivit en allt vanligare flytt för talangfulle spelare som spelar i Europa. Oscar fyrdubblade sin lön i Shanghai. 

 

2. Virgil van Dijk - €75 miljoner

Virgil van Dijk blev världens dyraste försvarare när Liverpool betalade €75 miljoner för den eftertraktade mittbacken. Trots fina prestationer i Southampton så var det många som undrade om han kunde leva upp till den höga prislappen.

Två år senare så ser €75 miljoner ut att ha varit ett kap. Han transformerade Liverpools försvar från ett försvar som läckte bakåt till ett försvar som knappt släpper in mål med sin fysik, spelförståelse och ledarskap.

 

1. Philippe Coutinho - €145 miljoner

Efter några oerhört fina säsonger och 51 mål för Liverpool så hostade Barcelona upp 145 miljoner euro för Brassen. Förväntningarna på Coutinhos var enorma, men hans sejour i Barcelona har hittills varit ett stort misslyckande. I somras lånades han ut till Bayern München där han försöker få fart på karriären igen.

Liverpool använde pengarna från försäljningen för att köpa Virgin van Dijk och Alison, två spelare som är starkt bidrag till att laget nu är bland de bästa i världen.

*Credit for the main photo belongs to Manu Fernandez/ AP Photo*

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.