Ett av Englands hetaste möten är tillbaka och efter en säsong full med upp-och nedgångar för båda lagen så är det bara en poäng som skiljer lagen åt. 

Efter Tottenhams usla inledning och tränarbytet från Pochettino till Mourinho så var det många som förväntade sig en resa uppåt i tabellen. Istället har Tottenham sett lika tafatta ut som innan tränarbytet och det känns inte som att Mourinho har fått den effekt som många väntade sig. Efter uppehållet har laget återigen blandat och gett och det är i princip omöjligt att veta var man har Spurs nu för tiden.

Tottenham kommer från en blytung seger mot ett formtoppat Everton vilket gör att de fortfarande har chans att nå europaspel med 5 matcher kvar att spela. Det är en europaplats som skulle betyda enormt mycket för Tottenham och Mourinho som ser ut att vilja öppna plånboken och attrahera toppspelare i sommar. 

Arsenal har haft en liknande säsong som Tottenham. Efter ett par tränarbyten och ett längre uppehåll ser det nu ut som att Arteta har stabiliserat laget något och de börjar rada upp viktig seger efter viktig seger. 

Aubameyang har kommit igång med målskyttet igen vilket är oerhört viktigt för laget, och med honom längst fram så kan Arsenal få hål på vilket motstånd som helst. Runt omkring honom har det varierat vilka spelare som har fått spela och det är svårt att gissa vilka som kommer ta plats i startelvan. Ynglingarna Nketiah och Saka har imponerat stort på sistone och det skulle inte förvåna någon om de tog plats bredvid den notoriska målskytten i anfallet

Trots en försiktig optimism som har smugit sig in i Arsenal så råder det stor osäkerhet kring vad som kommer ske i transferfönstret i sommar. En europaplats är av yttersta vikt om Arsenal ska kunna locka till sig spelare av högre kaliber.

Det är alltid omöjligt att förutse hur ett Londonderby kommer sluta, och när vi befinner oss i en säsong där båda lagen blandar och get så är det ännu svårare, men det blir definitivt en tuff kamp om den sista europaplatsen. 

*Credit for the main photo belongs to Alastair Grant / AP Photo*

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.