Två Londonlag i tveksam form möts i ett spännande Londonderby i Premier League veckoomgång! Arsenal tappade ledning mot Sheffield United i helgen och Chelsea förlorade med matchens sista spark mot Newcastle i två matcher där storlagen borde fått med sig tre poäng. 

Lampards hyllade Chelsea åkte upp till Newcastle och skulle ta hem alla tre poäng ner till London. Trots ett extremt chansmässigt och spelmässigt övertag så lyckades de inte få hål på ett Newcastle som försvarade riktigt bra. Istället var det Newcastle som gjorde matchens enda mål efter en hörna i matchens slutsekunder. 

Chelsea ska nu försöka revanschera sig mot lokalkonkurrenten Arsenal. Efter några snöpliga resultat så är Chelseas fjärdeplats hotad av flertalet lag som ligger några få poäng bakom och blir det inte seger mot Arsenal så blir det riktig fight om den sista CL-platsen. 

Lampard har tillgång till en nästa skadefri trupp med undantag för Pulisic, James och Loftus-Cheek som dras med skador. Elvan lär bli nästintill identisk med den som ställde upp mot Newcastle med undantag för James och eventuellt Kovacic/Barkley som kan ta plats centralt. 

Arsenal har sett bra ut under nya tränare Arteta trots att resultaten har uteblivit. Mot Sheffield United så tog de en tidig ledning, men som vanligt så tappade de i matchens slutskede mot ett fysiskt tungt Sheffield United.

Arsenal får nu, precis som i matchen mot Sheffield, klara sig utan sin kapten och bästa målskytt Aubameyang på grund av avstängning. Utöver det så har Arsenal problem i försvaret med många skadade spelare. Senast fick Mustafi spela istället för Sokratis, och det återstår att se om greken är redo att ta plats i mittförsvaret igen.

Bellerin och Tierny är fortsatt skadade och Kolasinac är tveksam till spel. Längre fram i banan så är laget mer eller mindre ordinarie och vi lär få se Xhaka och Torreira på det defensiva mittfältet igen. Längst fram så lär vi får se Pépé, Martinelli, Lacazette och Özil. 

Arsenal var på väg att vinna matchen mot Chelsea som spelades för mindre än en månad sen men släppte i vanlig ordning in två sena mål. Vi kommer få se en match där båda lagen kommer gå för segern, så den är otroligt svårtippad. Det kan vara smart att vänta på att matchen sätter sig och placera ett par liveodds istället för att välja något innan matchstart.

*Credit for the main photo belongs to Frank Augstein / AP Photo*

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.