Det är dags för final i FA-cupen och i år har vi ett Londonderby att se fram emot i finalen! Precis som i finalen i Europa League förra året så är det Arsenal som ställs mot Chelsea. 

Arsenal har haft en tuff säsong hittills men har avslutningsvis sett bättre ut än på länge. Med tanke på allt kaos som omgivit klubben den här säsongen så är det oerhört starkt av Arteta att ta laget hela vägen till final i FA cupen. 

I semifinalen så slog Arsenal ut självaste Manchester City i en match där gunners stod för en oerhört fin prestation. Trots att ha blivit totalt utspelade av City några veckor tidigare så visade Arsenal att de har potential att höja sig när det väl gäller - nu gäller det bara att hitta den höjden kontinuerligt. 

Aubameyang är precis som vanligt den kanske viktigaste spelaren i Arsenal och nätade även i semifinalen mot City. Han kommer bli nyckeln om Arsenal ska ha chans att kamma hem titeln i år. 

Chelsea lyckades till slut med bedriften att komma fyra och ta en plats i nästa års CL. Det såg skakigt ut in i det sista men till slut lyckades Frank Lampard ta Chelsea till CL under sin första säsong och har nu en riktigt stark grund att bygga på inför nästa säsong när Chelsea förväntas utmana Liverpool och City om PL-titeln.

En vinst i finalen skulle vara den perfekta avslutningen på en väldigt lyckad första säsong för Lampard och räkna med att vi kommer få se ett hungrigt Chelsea. 

Chelsea slog ut ett Manchester United i storform i semifinalen och har den här säsongen visat en förmåga att kunna spela lugnt och klokt mot de allra bästa lagen i ligan. Chelsea har lyckas fälla de flesta storklubbar i år och Arsenal kommer få det tufft mot Lampards gäng. 

Det lutar åt fördel Chelsea, men då det är en final och ett Londonderby på samma gång så kan vad som helst hända. Det kommer bli en grym match!

*Credit for the main photo belongs to Alberto Saiz / AP Photo*

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.