Titeljagande Manchester City tar emot Ole Gunnar Solskjaers krisande Manchester United i säsongens första manchesterderby. City måste ta alla tre pinnar för att ha fortsatt chans på årets PL-titel. Vi går igenom lagens förutsättningar och lite fotboll speltips inför det stora derbyt!

Ett City som svajar

City har hackat under hösten efter två briljanta säsonger som har krönts med två Premier League-titlar. Guardiolas lag har tappat onödiga poäng i matcher där de oftast har haft full kontroll och ligger nu hela 11 poäng efter titelkonkurrenten Liverpool. Det är ett försprång som inte är omöjligt att ta in, men då måste de slå värsta rivalen United i helgen.

Efter en tveksam insats fick de bara med sig ett kryss från Newcastle, men svarade starkt med att bortaslå ett hemmastarkt Burnley med hela 1-4. 

Citys Mittbacksproblem kvarstår och Fernandinho har ofta sett vilsen ut som vikarierande mittback, och med Rodri som skydd för backlinjen så har det ofta sett skakigt ut bakåt. Framåt är Aguero fortfarande skadad vilket måste ses som ett stort tapp, men Gabriel Jesus gjorde två mål mot Burnley och verkar pricka formen i tid till derbyt. Du får 1.92 på att han hittar nätet igen mot United

United i Kris

På andra sidan staden är problemen ännu större. United har inlett ligan uselt och ligger 10a i ligan. All optimism som fanns kring Solskjaer när han klev på som tränare är bortblåst och spelarna ser vilsna ut på planen. 

Världens dyraste försvarare Harry Maguire har inte alls kommit till sin rätt, och framåt så lossnar det inte riktigt för någon av spelarna. James, Martial och Rashford är i grund och botten en bra anfallstrio, och när de får spelet att stämma så ser de riktigt farliga ut. Men det händer sällan och det verkar som att de saknar tydliga direktiv från Solskjaer.

Norrmannen verkar dock sitta säkert trots de dåliga resultaten och skulle nu behöva en seger mot lokalkonkurrenten för att ge laget självförtroende och lyfta i tabellen. Trots det dåliga spelet så stod de för en grym prestation när de lyckades ta poäng mot Liverpool, så det är inte omöjligt att de skräller här. Gillar du betting får du hela 10 gånger pengarna på att United skräller.

Två lag i tveksam form som gör upp om tre oerhört viktiga poäng kommer resultera i en underhållande kamp på Etihad Stadium. Missa den inte!

 

*Credit for the main photo belongs to Dave Thompson / AP Photo*

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.