Örebro fan zone - Allt du behöver veta om Örebro

Vi har skapat en komplett lagprofil så att alla Örebro-fans kan hålla koll på sin klubb! Vi har samlat det senaste och mest intressanta på en och samma plats - allt från historisk statistik till de senaste oddsen, allt finns här. 


Örebro - speltips och införsnack

888sport erbjuder de senaste oddsen på Örebro! Du kan spana in den senaste bettinginfon på Örebro här. Där hittar du det senaste införsnacket med våra experter! Letar du efter de bästa oddsen på Örebro? Du hittar dem här

Örebros trupp 2019/2020

Inför säsongen försvann två av lagets viktigaste spelare igboananike och och Besara - en gigantisk förlust för klubben. Laget tog dock in en del Allsvensk kvalitet i spelare som Prodell, Broberg och Mehmeti. Även om det inte är spelare av den högsta kalibern är kvaliteten i tillräckligt hög för att Örebro ska kunna säkra kontraktet relativt tidigt. 

Vilka var Örebros främsta målskyttar förra säsongen?

1. Kennedy igboananike - 9 mål

2. Filip Rogic- 7 mål

3. Nahir Besara - 5 mål

4. Johan Bertilsson - 2 mål

5. Nordin Gerzic - 2 mål

Vilka är Örebros främsta målskyttar genom tiderna

1. Fritijof "Tjoffe" Olsson - 165 mål

2. Leif Wendt - 126 mål

3. Thomas Nordahl - 106 mål

4. Gösta Lindh - 103 mål

Vilka är Örebro största rivaler?

Örebro har en traditionell rivalitet med Degerfors. Även fast lagen inte kommer från samma stad så har rivaliteten vuxit sig stark mellan klubbarna. Dock befinner sig klubbarna i olika divisioner för tillfället så vi har inte fått se ett möte på ett bra tag, men förhoppningsvis får vi se ett snart!

Hur mycket tjänar de största stjärnorna i Örebro?  

Lönerna i Örebro ligger runt en halv miljon per år, en bra bit under vad snittlönen är i de större klubbarna. Bäst betalda är Carlos Strandberg och Nordin Gerzic med drygt en miljon vardera i årslön. 

Örebros största framgångar

Örebro kom tvåa i allsvenskan 1994 vilket är lagets bästa tabellplacering sedan Allsvenskan grundades och lagets hittills största bedrift. 2005 blev man tvångsnedflyttade p.g.a klubbens dåliga ekonomi, men Örebro var tillbaka redan säsongen 2007 och lyckades knipa en tredjeplats 2010. Klubben har sedan dess etablerat sig som en stabil mittenklubb vilket är en oerhörd framgång med tanke på hur det har fått för andra klubbar som har stått inför så stora ekonomiska bekymmer. 

Fanprofil

Örebrofansen är en extremt lojal grupp som, tillsammans med klubbens sponsorer, heroiskt försökte rädda klubben tillsammans från nedflyttning och ekonomisk kollaps 2005. Örebros supporterklubb går under namnet Kubanerna - en hyllning till Miroslaw Kubisztal, ÖSKs gamla målspruta.  

Kända Örebro-legendarer 

Det går inte att prata om ÖSK-legendarer utan att prata om målvakten Anders Karlsson. Han debuterade 1984 och gjorde därefter 413 matcher för klubben innan han slutade 19 säsonger senare år 2002. Anders Karlsson avled tragiskt 2016, endast 52 år gammal, och röstades förra året fram till tidernas spelare i klubben.