MFF fan zone - Allt du behöver veta om MFF

Vi har skapat en komplett lagprofil så att alla Malmöfans kan hålla ordentlig koll på sin klubb. Vi har samlat det senaste och mest intressanta på en och samma plats - Allt från historisk statistik till de senaste oddsen, allt finns här. 

Hemsida: https://www.mff.se/ TITLAR
Facebook: https://www.facebook.com/malmoff/ Allsvenskan: 23
Twitter: https://twitter.com/Malmo_FF Svenska cupen: 14
Instagram: https://www.instagram.com/malmo_ff/ Europacupen: tvåa 1979
Grundad: 1910  

 

Malmö FF - speltips och införsnack

888sport erbjuder de senaste oddsen på MFF! Du kan spana in den senaste bettinginfon på Malmö här, där du hittar det senaste införsnacket med våra experter! Letar du efter de bästa oddsen på MFF? Du hittar det här

Malmö FFs trupp 2019/2020

Årets upplaga av Malmö FF har, precis som flera av allsvenskans gångna säsongen, Sveriges starkaste och bredaste trupp. De fick inte bara behålla alla sina ordinarie spelare utan lyckades även krydda till truppen med rutinerade hemvändare som Rakip och Berget som har levererat på högsta allsvenska nivå tidigare. 

Sedan tidigare besitter också MFF seriens kanske två bästa spelare i Christiansen och Bachirou och den rutinerade lagkaptenen Rosenberg. Det blir definitivt ett år där Malmö blir extremt svårstoppat. 

Vilka var Malmös främsta målskyttar förra säsongen?

1. Marcus Rosenberg - 13 mål

2. Carlos Strandberg - 11 mål

3. Sören Rieks - 6 mål

4. Arnór Ingvi Traustason - 5 mål

5. Marcus Antonsson - 4 mål

 

Vilka är Malmös mesta målskyttar genom tiderna?

1. Hans Håkansson - 163 mål

2. Bo Larsson - 119 mål

3. Egon Jönsson - 99 mål

4. Börje Tapper - 91 mål

5. Thomas Sjöberg - 80 mål

 

Vem äger Malmö FF?

Malmö FF är en ideell förening som helt och hållet ägs av sina medlemmar. 

Vilka är Malmös största rivaler?

MFFs största rivaler är Helsingborg och IFK Göteborg. IFK Göteborg är tillsammans med Malmö svensk fotbolls mest framgångsrika klubb och har därför blivit en rival, trots att det geografiska avståndet är tämligen stort. Helsingborg är Malmös stora skånerival, men skånederbyna brukar ändå vara relativt lugna. Rivaliteten mellan Malmö och andra klubbar är inte lika stor som t.ex mellan Stockholmsklubbarna

Hur mycket tjänar de största stjärnorna i MFF? Hur mycket är klubben värderad till?

Eftersom klubben är en ideell förening är det svårt att uppskatta MFFs värde, men med en kassa på runt 200 miljoner och eget kapital på ungefär en halv miljard så är det allsvenskans överlägset rikaste klubb.

Som rikaste klubb i allsvenskan så är det ingen överraskning att Malmö har flertalet spelare som tjänar kring miljonstrecket. Överlägset bäst betald är dock Markus Rosenberg som enligt uppgifter tjänar runt 15 miljoner om året. 

MFFs största framgångar

Malmö hade sin mest framgångsrika period på sjuttiotalet där laget, efter flera år av allsvenska titlar, tog sig till final i europacupen 1979. De ställdes då mot ett ökänt Nottingham Forrest i Munchen och fick till slut se sig besegrade med 1-0. 

Den gyllene eran leddes av tränaren Bob Houghton som tog med sig Engelska fotbollsmetoder till Sverige med stor framgång. Några år senare tog en annan Engelsman, Roy Hodgson, över Malmö och ledde laget in i ännu en gyllene era med fem raka guld mellan 1985 och 1989. 

 

Fanprofil

MFF är kända för att ha en väldigt bred supporterskara och flera olika supportergrupper. Supportrarna är kanske mest kända för att vara inspirerade av supporterkulturen kring medelhavet och på Swedbank Stadion kan man se banderoller och fans som svingar stora flaggor. Laget har även flertalet kända supportrar som Timbuktu, Johan Glans och Filip Hammar.

Kända Malmölegendarer 

Zlatan är den överlägset största spelaren som någonsin har spelat för MFF, och kanske den största svenska spelaren genom alla tider. I sina ungdomsår frälste han publiken i Malmö med sina dribblingar och drömmål innan han till slut lämnade för Ajax där karriären nådde nya höjder. 

Förutom Zlatan finns flertalet legendarer i klubben, bland annat klubbens näst bästa målskytt genom alla tider, Bo Larsson, som missade Europacupfinalen 1979 på grund av skada. Han rankas som en av Sveriges bästa spelare genom alla tider. 

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.

Related Content

Inför Liverpool - Leicester

Inför Leeds - Man City

Fantasy EPL omg 17

Bästa Spelare VM 2022

VM 2022: Argentina-Frankrike