La liga är äntligen tillbaka efter ett längre uppehåll och vi får äntligen följa slutstriden om ligatiteln mellan Barcelona och Real Madrid. 

Barcelona förlorade säsongens sista clasico men tog omedelbart över förstaplatsen efter ett par sämre insatser från Real Madrid innan uppehållet. Nu skiljer det två poäng mellan lagen med 11 matcher kvar att spela. 

Real Madrid skärpte till sig efter en sämre start på säsongen och såg länge ut att vara påväg mot storformen innan de blev besegrade a Manchester City i Champions League följt av ett par sämre resultat i ligan.

Barcelona sparkade tränare Valverde efter en rad tveksamma resultat och in kom Betis gamla tränare Setien. Setien står för en extremt offensiv fotboll som bör passa Barcelona som handen i handsken, men de inledande resultaten har varit av blandad kvalitet, så det återstår att se hur stor effekt tränarbytet faktiskt har haft.

De båda storklubbarna har fått tillbaka varsin världsstjärna från skada vilket adderar extra krydda till titelstriden. Eden Hazard har haft en bedrövlig säsong för Real och såg ut att missa resten av säsongen på grund av skada. Nu när ligan blev uppskjuten har han dock hunnit komma tillbaka från skadan och kommer vara med och spela för sin nya klubb. 

Barca fick klara sig utan Luis Suarez som såg ut att missa resten av säsongen med sin knäskada. Utöver honom så hade klubben en hel del andra skador vilket ledde till ett panikköp av dansken Martin Braithwaite. Det blev knappt någon speltid innan uppehållet för Martin, och nu när det ser ut som att Suarez kommer hinna tillbaka till spel så kommer det inte bli särskilt många minuter för dansken. 

Barcelona tar sig an Mallorca på lördagskvällen i en match där man i vanliga fall hade sett Barca som storfavoriter, men efter ett långt uppehåll så är det svårt att veta i vilken form laget befinner sig i. 

Titelkonkurrenten Real Madrid tar sig an Eibar på hemmaplan i en match som marängerna bör vinna, men som sagt, det går inte att veta var något av lagen står efter uppehållet. 

*Credit for the main photo belongs to Manu Fernandez / AP Photo*

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.