Real Madrid och Barcelona ser återigen ut att göra upp om den spanska ligatiteln och på söndag möts de båda lagen i en match som kan avgöra ligan!

Efter en tung säsongsinledning så har Real Madrid spelat upp sig rejält och varit näst intill oslagbara under efter nyår. 

De senaste två matcherna har dock varit annorlunda. Real Madrid började med att kryssa hemma mot ett Celta Vigo i kris och följde upp det med att förlora bort mot Levante i helgen.

Utöver de dåliga resultaten så är storstjärnan Eden Hazard återigen skadad. Efter att ha köpts loss från Chelsea så har han missat nästan hela säsongen på grund av skada och ser inte ut att kunna spela igen förens nästa säsong. Ett gigantiskt avbräck för Real. 

Real Madrid ligger två poäng bakom Barcelona, och vid eventuell förlust så kommer avståndet växa till 5 poäng - kanske för stort för att ta ikapp under säsongens sista tredjedel.

Barcelonas säsong har inte heller varit spikrak. Efter en dålig höst så fick Valverde sparken och ersattes med Setien, och ledningen befinner sig nästan i krig med spelarna och supportrarna. 

Trots det så har de ett bra utgångsläge i returmatchen mot Napoli i CL och leder ligan med två poäng. Även om spelet inte alltid sett bra ut under säsongen så har Leo Messi i vanlig ordning varit briljant och bär Barca på sina axlar.

Skadeläget för Barcelona är tungt och det är framförallt tunga offensiva pjäser som Suarez och Dembele som saknas. Barca har istället fått förlita sig på den briljanta Messi och en vilsen Griezmann som inte alls har kommit till sin rätt efter flytten från Atletico. 

Precis som vanligt så är det omöjligt att förutspå resultatet av en Clásico. Barcelona har haft det förvånansvärt lätt på Bernabeu de senaste 10 åren men Real måste gå för det för att gå förbi Barca i tabellen. Det kommer bli en grym match!

 

*Credit for the main photo belongs to Manu Fernandez / AP Photo*

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.