Sverige möter Portugal i den sista gruppspelsmatchen i EM 2022. Matchen spelas på Leigh Sports Village i Leigh och går av stapeln kl 18.00. 

Portugal som fick en gratisbiljett till mästerskapet på bekostnad av Ryssland, som blev uteslutna efter invasionen av Ukraina, har spelat överraskande bra fotboll.

De har på sina två inledande matcher samlat ihop 1 poäng. De kryssade den första matchen mot Schweiz och därefter åkte de på en knapp förlust mot Nederländerna. 

För Sveriges del blev det ett otillfredsställande kryss i matchen mot Nederländerna där Sverige var det bättre laget. Mot Schweiz blev det bättre och det blev vinst med 2-1. 

Men Sverige spelar fortsatt väldigt krampaktigt och spelarna är besvikna på sig själva att de inte lyckats komma upp till den nivån vi vet att de kan spela på. 

Resultaten i gruppen betyder att vi har en väldigt speciell situation, inför den sista gruppspelsomgången har alla fyra lag fortfarande möjlighet att kvalificera sig till kvartsfinalerna. 

Vi tror att att Sverige vinner matchen och tar sig vidare till nästa runda och vi tror att de gör det med stil.

Troliga startuppställningar

Sverige: Lindahl; Glas, Ilestedt, Björn, Eriksson; Seger, Asllani, Angeldahl; Rolfö, Blackstenius, Rytting Kaneryd

Portugal: Inês Pereira; Catarina Amado, Diana Gomes, Carole Costa, Joana Marchão; Dolores Silva, Tatiana Pinto, Andreia Norton, Diana Silva; Ana Borges, Jéssica Silva

*Alla bilder i artikeln tillhör AP photos*  

FÖRST PUBLICERAD: 15e Juli 2022

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.