Semifinalerna i ligacupen bjuder på ännu ett Manchesterderby. Guardiolas City körde över Manchester United i det första mötet och Solskjaer måste nu, mot alla odds, göra minst 3 mål borta på Etihad Stadium.

Manchester City har varit långt ifrån lika bra som de var förra säsongen. Trots det så är de fortfarande ett av ligans absolut bästa lag, och vore det inte för att Liverpool vore oslagbara i år så skulle de fortfarande vara med i titelstriden. 

Citys största problem den här säsongen har varit försvarsspelet. Många skador på nyckelspelare i försvaret har tvingat Guardiola att spela mittfältaren Fernandinho som mittback vilket inte har slagit väl ut. Nu är dock mittbacksgeneralen Laporte tillbaka i spel och i de två matcher han har spelat så har City hållit nollan. 

Längre fram i planen har Aguero kommit tillbaka efter lång skadefrånvaro och har direkt börjat leverera mål. Gabriel Jesus fick det inte att lossna under Agueros frånvaro, och när Sterling inte levererar lika mycket mål som förre säsongen så blir det uppenbart hur beroende de är av honom. 

Uniteds usla säsong fortsätter. Efter två raka förluster i Premier League mot Liverpool och Burnely så vann de med 6-0 i FA-cupen mot Tranmere. 

Marcus Rashford, som har varit den enda spelaren som faktiskt har levererat den här säsongen och som United har förlitat sig på för målskytte, har åkt på en ryggskada och är borta i två månader. Istället så lär Martial och unga Greenwood få chansen mot City. 

McTominay och Pogba saknas sen tidigare och i deras frånvaro lär det bli Matic och Fred som bilder mittfältslås. Längre bak i planen så har United färre problem och den ordinarie backlinjen med Maguire och Lindelöf kommer starta framför målvakt De Gea.

United har vunnit på Etihad tidigare den här säsongen, men då var det Rashford som ledde dem till segern. Det mesta tyder på att City tar ännu en derbyseger och tar sig till finalen den 1a mars. 

 

*Credit for the main photo belongs to Dave Thompson/ AP Photo*