IFK Göteborg fan zone - Allt du behöver veta om IFK

Vi har skapat en komplett lagprofil så att alla IFK Göteborg-fans kan hålla ordentlig koll på sin klubb. Vi har samlat det senaste och mest intressanta på en och samma plats - Allt från historisk statistik till de senaste oddsen, allt finns här. 

Hemsida: https://ifkgoteborg.se/ TITLAR
Facebook: https://www.facebook.com/ifkgoteborg/ Allsvenskan: 13
Twitter: https://twitter.com/IFKGoteborg Svenska cupen: 7
Instagram: https://www.instagram.com/ifkgoteborg/ Uefa cupen: 2
Grundad: 1904 Supercupen: 1

 

IFK Göteborg - speltips och införsnack

888sport erbjuder de senaste oddsen på IFK! Du kan spana in den senaste bettinginfon på IFK Göteborg här. Där hittar du det senaste införsnacket med våra experter! Letar du efter de bästa oddsen på IFK? Du hittar dem här

IFKs trupp 2019/2020

IFKs trupp är till stor del samma som spelade allsvenskan för IFK 2018 fast med vissa tillskott. Målvakten Giannis Anestis anslöt inför säsongen från Israel och spås bli en nyckelspelare för laget redan under sin första säsong. 

Utöver det värvades Sebbe Eriksson och Nzuzi Toko in för att förstärka laget och bidra med lite erfarenhet till en annars väldigt ung och talangfull trupp. IFK befinner sig mitt i en generationsväxling där de lyfter upp spelare underifrån, men som vi fick se förra säsongen är det inte helt lätt att få till resultaten med en ung trupp.

Vilka var IFKs främsta målskyttar förra säsongen?

1. Giorgi Khariasvilli - 9 mål

2. Elias Mar Omarsson - 8 mål

3. Sebastian Ohlsson - 3 mål

4. Vajeba Sakor - 3 mål

5. Robin Söder - 2 mål

Vilka är IFKs mesta målskyttar genom tiderna?

1. Filip ”Svarte-Filip” Johansson - 333 mål

2. Torbjörn Nilsson - 329 mål

3. Gunnar Rydberg - 307 mål

4. Bertil ”Bebben” Johansson - 290 mål

5. Arne Nyberg - 288 mål 

Vilka är Göteborgs största rivaler?

Hemma i Göteborgsområdet har Göteborg två stora rivaler, Häcken och Elfsborg. Matcherna mot de lagen brukar vara laddade historier, både på och av planen. Dock är det långt ifrån IFKs största rivaler. 

IFK Göteborg är tillsammans med Malmö svensk fotbolls mest framgångsrika klubb och MFF har därför blivit en rival, trots att det geografiska avståndet är tämligen stort. Längre norrut hittar vi IFKs kanske största rival, AIK. Matcherna lagen emellan kan ibland bara beskrivas som rena hatmöten, inte minst på läktarna. 

Hur mycket tjänar de största stjärnorna i IFK? Hur mycket är klubben värderad till?

Eftersom att IFK Göteborg är en klubb i allsvenskan där 51-procentregeln råder så är majoriteten av klubben ägd av sina medlemmar. Trots en ekonomisk situation som beskrivs som svår så har IFK flertalet spelare som tjänar kring miljonstrecket. 

IFKs största framgångar

IFK hade sin överlägset mest framgångsrika era på 80-talet då laget vann Uefa cupen först 1982 och sen 1987. Samtidigt plockade man hem fyra allsvenska guld under samma tidsperiod som enbart kan beskrivas som en av de mest framgångsrika i svensk fotbollshistoria. 

En klubb som är synonym med arbetare och som under den tiden var oerhört mycket fattigare än sina Europeiska rivaler lyckades chocka världen med sina cupsegrar. 1982 fick IFK låna pengar för att ha råd att spela bortamötet mot Valencia 82, men ändå lyckades de kamma hem turneringen både det året och sen fem år senare och har nu cementerat sin plats som en av allsvenskans mest anrika klubbar.   

 

Fanprofil

IFK Göteborgs fans är kända för att vara många och väldigt passionerade. Det är en supporterskara som brinner innerligt för sin klubb och de extrema känslorna på läktarna märks både när det går bra och när det går dåligt. Klubben har också flertalet kända supportrar som Joel Alme, Lasse Kronér och Stefan Holm. 

Kända Göteborgslegendarer 

Som tv-profil är Glenn Hysén älskad i hela Sverige, men i Göteborg är han så mycket mer än så. Glenn var med och vann flertalet SM-guld och båda UEFA cup-titlarna på 80-talet och är nästintill odödlig för IFK-fansen. Hans son Tobias gick i pappas fotspår och blev en älskar målskytt för klubben och är även han ansedd som en riktig IFK-legend. 

Torbjörn Nilsson, IFKs notoriske målskytt under framgångsperioden på 80-talet, är en spelare som de aldrig kommer att glömma på Ullevi. Med över 300 mål för klubben kommer han för evigt att ha legendstatus.

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.