Helsingborg fan zone - Allt du behöver veta om Helsingborg

Vi har skapat en komplett lagprofil så att alla Helsingborg-fans kan hålla koll på sin klubb! Vi har samlat det senaste och mest intressanta på en och samma plats - allt från historisk statistik till de senaste oddsen, allt finns här. 

Hemsida: http://www.hif.se TITLAR
Facebook: https://www.facebook.com/HelsingborgsiF/ Allsvenskan: 7
Twitter: https://twitter.com/HelsingborgsIF Svenska cupen: 5
Instagram: https://www.instagram.com/helsingborgsif/ Svenska Supercupen: 2
Grundad: 1907 Superettan: 1


Helsingborg - speltips och införsnack

888sport erbjuder de senaste oddsen på Helsingborg! Du kan spana in den senaste bettinginfon på Helsingborg här. Där hittar du det senaste införsnacket med våra experter! Letar du efter de bästa oddsen på HIF? Du hittar dem här

Helsingborgs trupp 2019/2020

Efter att ha vunnit superettan är Helsingborg tillbaka till Allsvenskan igen med en trupp som är stark nog att klara sig kvar i högsta serien. De var tvungna att sälja en del spelare när de åkte ner, men det finns gott om allsvensk kvalitet i truppen. Utöver de spelare som var med och vann superettan har de tagit in lite mer spetskvalitet, bland annad i den offensiva mittfältaren Kundai Benyu som är på lån från Celtic.   

Vem var Helsingborgs främsta målskytt förra säsongen?

Andre Bjarnason- 16 mål

Vilka är Helsingborgs främsta målskyttar genom tiderna

1. Rasmus Jönsson - 45 mål

2. Henrik Larsson - 42 mål

3. Christoffer Andersson - 39 mål

4. David Accam - 38 mål

5. Erik Sundin - 34 mål

Vilka är Helsingborgs största rivaler?

Helsingborgs främsta rivaler är skånerivalen Malmö FF. Skånederbyt bjuder alltid på fulla läktare och god stämning, men då Helsingborg har haft några tunga år bakom sig så blir det ofta en ensidig historia då Malmö har dominerat svensk fotboll i flera år. En historisk rivalitet om vilka som får titulera sig som bäst i Skåne!

Hur mycket tjänar de största stjärnorna i Helsingborg? 

Lönerna i truppen under snittlönen för topplagen i Allsvenskan med flertalet spelare som tjänar runt en halv miljon per år. Bäst betald i klubben är Fredrik Liverstam som tjänar runt 700,000 per år. 

Helsingborgs största framgångar

HIF har vunnit allsvenskan hela sju gånger. I slutet av 20-talet och början av 30-talet dominerade HIF svensk fotboll och tog hem hela 4 ligaguld. Det första guldet togs 1929 efter en seger mot Gais med 4-1 i seriens sista match. De knep guldet före storklubben IFK Göteborg och inledde då sin storhetstid i svensk fotboll. Efter guldet 1934 så lyckades de inte hålla upp farten och sjönk istället som en sten. Helsingborg åkte ur Allsvenskan 1935, men med 4 guld på 6 år hade de etablerat en vinnarkultur och var snart tillbaka i finrummet igen. 

Fanprofil

Helsingborg har en stor skara trogna supportrar och engagemanget kring klubben är stort. Kärnen är den huvudsakliga supportergruppen, men det finns minst en handfull andra supportergrupper i staden också är aktiva. Precis som med MFF så går den skånska identiteten först och under matcherna så är det många skånska flaggor bland supportrarna

Kända HIF-legendarer 

Det går inte att prata om Helsingborgs IF utan att prata om Henrik Larsson. En av de största spelarna i svensk fotbollshistoria spelade i Helsingborg 92-93, men trots den korta perioden i laget är han den person som har blivit framröstad till årets Helsingborgare flest gånger. Trots sin framgång i Europa har det aldrig varit några tvivel om vilken klubb han känner mest för, och när spelarkarriären tog slut tog han över som tränare i HIF. En riktig klubblegendar 

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.