Häcken fan zone - Allt du behöver veta om BK Häcken 

Vi har skapat en komplett lagprofil så att alla BK Häcken-fans kan hålla ordentlig koll på sin klubb. Vi har samlat det senaste och mest intressanta på en och samma plats - Allt från historisk statistik till de senaste oddsen, allt finns här. 

Hemsida: https://bkhacken.se/ TITLAR
Facebook: https://www.facebook.com/bkhacken/ Svenska Cupen: 2
Twitter: https://twitter.com/bkhackenofcl Allsvenskan: Tvåa 2012
Instagram: https://www.instagram.com/bkhackenofcl/  
Grundad: 1940  


BK Häcken - speltips och införsnack

888sport erbjuder de senaste oddsen på Häcken! Du kan spana in den senaste bettinginfon på Häcken här. Där hittar du det senaste införsnacket med våra experter! Letar du efter de bästa oddsen på Häcken? Du hittar dem här

Häckens trupp 2019

Häcken har, precis som föregående år, en av de starkaste startelvorna i allsvenskan. Dock finns det en del frågetecken kring bredden. Inför säsongen har de fyllt på med Kwame Kizito i anfallet som kan vara med och leverera om något händer med den urstarka anfallsduon Paulinho/Jeremejeff. 

Bakom det starka anfallet ser det tunnare ut. Om Häcken skulle ha oturen att få någon eller några nyckelspelare skadade på mittfältet eller i baklinjen så kan laget få det tufft. Om de däremot klarar sig från tunga skador är laget definitivt en toppkandidat i årets Allsvenska!

Vilka var Häckens främsta målskyttar förra säsongen?

1. Paulinho - 22 mål

2. Alexander Jeremejeff - 11 mål

3. Viktor Lundberg - 6 mål

4. Alexander Falsetas - 4 mål

5. Daleho Irandust - 2 mål

 

Vilka är Häckens mesta målskyttar genom tiderna?

1. Paulinho - 92 mål

2. René Makondele - 49 mål

3. Mathias Ranégie - 41 mål

4. Nasiru Mohammed - 41 mål

5. Johnas Henriksson - 39 mål 

Vilka är Häckens största rivaler?

Häckens största rivaler är tveklöst storebror IFK Göteborg. Då Göteborg har varit en storklubb under flera decennier så har de större rivaler att oroa sig för, men för Häcken har mötet alltid betytt allt. Nu på senare tid när Häcken har etablerat sig som ett lag på den övre halvan av tabellen och IFK har halkat ner lite har mötet blivit hetare än någonsin!

Hur mycket tjänar de största stjärnorna i BK Häcken? Hur mycket är klubben värderad till?

Eftersom att BK Häcken är en klubb i allsvenskan där 51-procentregeln råder så är majoriteten av klubben ägd av sina medlemmar.

Häckens inkomster är goda och det märks på vissa spelares löner där t.ex Nasiru Mohammed tjänar en bra bit över en miljon kronor om året. 

Häckens största framgångar

Trots många år i Allsvenskan så har Häcken haft svårt att penetrera det absoluta toppskiktet, vilket inte är konstigt om man tänker på vilka ekonomiska muskler klubbarna ovanför har. 2012 lyckades laget knipa en andraplats i ligan och i år kammade de hem sin första stora titel någonsin - svenska cupen - efter att ha slagit AFC i final med 3-0! 

Fanprofil

Häcken får ofta stå i IFK Göteborgs skugga då klubben ofta beskrivs som den kaxiga lillebrodern, men Häckenfansen har stora hjärtan och är inte rädda att visa det både i media och på läktarn. Fansen anses vara av den snällare och mer toleranta typen. Ett besök på Bravida Arena kan inte bli annat än trevligt!

Kända Häckenlegendarer 

Häckens största legend är utan tvekan Åke Nilsson. Åke tog kvartersklubben Häcken och transformerade den till en stabil klubb i allsvenskan med sitt ledarskap och sin entreprenörsanda. Han valdes till ordförande i början av sjuttiotalet och på sina 35 år som ordförande lyckades han bland annat med att öka omsättningen från tusentals kronor till miljontals kronor. 

Innan han tog över som ordförande hann han såklart med några säsonger som spelare i klubben, men det är framförallt för sin insats som ordförande som han är och förblir odödlig i klubben

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.