GIF fan zone - Allt du behöver veta om Sundsvall

Vi har skapat en komplett lagprofil så att alla Sundsvall-fans kan hålla koll på sin klubb! Vi har samlat det senaste och mest intressanta på en och samma plats - allt från historisk statistik till de senaste oddsen, allt finns här. 


Sundsvall - speltips och införsnack

888sport erbjuder de senaste oddsen på GIF Sundsvall! Du kan spana in den senaste bettinginfon på Sundsvall här. Där hittar du det senaste införsnacket med våra experter! Letar du efter de bästa oddsen på GIF? Du hittar dem här

Sundsvalls trupp 2019/2020

Efter en grym fjolårssäsong har Sundsvall fått behålla de flesta av sina spelare och har en trupp som ska fixa en mittenplacering i Allsvenskan. Det stora avbräcket är jämfört med förra säsongen är att lagets stora stjärna och målskytt Linus Hallenius har sålts till den cypriotiska ligan. Värvningarna av Pa Konate och Alexander Blomqvist ger lite extra kvalitet till truppen.

Vilka var Sundsvalls främsta målskyttar förra säsongen?

1. Linus Halenius - 5 mål

2. Maic Sema - 4 mål

3. Peter Wilson - 3 mål

4. David Haro - 3 mål

5. Omar Eddahri - 3 mål

Vilka är Sundsvalls främsta målskyttar genom tiderna

1. Johan Eklund - 46 mål

2. Linus Halenius - 41 mål

3. Pa Dibba - 41 mål

4. Ari Freyr Skulason - 31 mål

5. Hannes Sigurdson - 27 mål

Vilka är Sundsvalls största rivaler?

Traditionellt sett så har Gefle varit Sundsvalls klassiska norrlandsrival. Lagen har dock inte har spelat i samma serie på flera år, så istället är det den andra Allsvenska norrlandsklubben, Östersund, som för tillfället är den största rivalen. Rivaliteten mellan klubbarna blir djupare för varje säsong som går och lagen brukar ta ut sig lite extra för att kunna titulera sig som bäst i Norrland.

Hur mycket tjänar de största stjärnorna i Sundsvall?  

Lönerna i Sundsvall ligger under snittlönerna i Allsvenskan då klubben har en mycket ansträngd ekonomi och går back. Flertalet spelare tjänar runt en halv miljon per år, en bra bit under vad snittlönen i de större klubbarna. Bäst betald i klubben är David Batanero med runt en och en halv miljon i årslön. 

Sundsvalls största framgångar

De stora titlarna lyser med sin frånvaro, men det hade varit orimligt att tro något annat. Sundsvalls åttondeplats i Allsvenskan säsongen 2018 får ses som en av klubben största framgånger hittills. Sundsvall är en liten klubb med väldigt små ekonomiska muskler, och att komma åtta i tabellen med de förutsättningarna vittnar om en trupp och en ledarstab stort sportsligt kunnande. 

Fanprofil

Sundsvalls fans tillhör de lugnare i Allsvenskan då det i Norrland är Hockey som är den stora sporten och inte fotboll. Laget har dock en liten skara trogna fans, och supportergruppen patronerna är alltid på plats på Norrporten för att se sitt lag spela. 

Kända GIF-legendarer 

GIF har sett många fina spelare i sin långa historia, men få har varit lika tongivande och bra som Linus Hallenius. Efter sitt genombrott i Sundsvall såldes han vidare till Hammarby och därefter till italienska Genoa. Efter en tuff period utomlands kom han tillbaka till Sverige och skrev på för Sundsvall 2017. Efter 32 mål på två år var han tongivande fjolårssäsongens åttondeplats och är även lagets främsta allsvenska målskytt genom tiderna. 

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.