Det underbara med sportspel är att ingen kan vara helt säker på hur en match kommer att sluta. Det finns såklart ett lag eller en spelare som är favorit, men det är människor mot människor, eller ibland djur mot djur så det kommer alltid finnas en möjlighet att till och med den största favoriten förlorar mot en underdog.

Trots detta delar spelbolagen fortfarande ut gratisspel, och experterna delar med sig av sina säkra speltips. Det spelar ingen roll om det är gratis eller professionella speltips, eller bara ett par nya gratisspel, vi kommer att gå igenom vad som ofta anses vara de bästa spelen samt personerna som har upptäckt ett sätt för att hitta säkra spel.

Hur kan gratisspel vara gratis

Det vanligaste gratisspelet som kan hittas är det välkomsterbjudande som erbjuds av många spelbolag online. Bortsett från dessa kan spelare ofta belönas med gratisspel för att spela för en viss summa under en viss period, eller spela för en viss summa på ett specifikt event. Det finns dock vissa spelbolag som låser in de potentiella gratisvinsterna bakom spelkrav eller så betalas vinsterna ut i form av fler gratisspel.

Merparten av gratisspelen har därmed en initial kostnad i form av ett spel för riktiga pengar som utlöser dem. Om detta spel för riktiga pengar går in, är belöningen gratis. Men om det initiala spelet inte går in, är belöningen inte längre ett gratisspel, eftersom att det kostade dig pengar att lägga spelet. Men i de fall då summan som erbjuds är högre än det initiala utlägget, anser många att spelet är gratis.

Finns säkra spel?

För att ett spel ska anses vara ett säkert spel, måste man vara 100 % säker på resultatet. Om detta skulle finnas skulle spelbolagen knappast erbjuda odds på resultaten eftersom att det skulle vara meningslöst. Med det sagt ska man inte säga att det inte finns resultat som är mer sannolika än andra.

Om vi till exempel tittar på detta exempel för ishockey, 19 spelare gjorde i genomsnitt ett poäng per match, inklusive Connor McDavid, Claude Giroux och Nikita Kucherov, som alla gjorde 100 poäng eller fler på 82 matcher. Dessa spelare visar sig alltså kunna göra över ett poäng i genomsnitt per match, i och med detta blir ett av de bästa spelen för ishockey att spela på att dessa spelare gör ett poäng i varje match. Men trots dessa 108 poäng på 82 matcher gick McDavid poänglös i 24 matcher, vilket visar på att man inte ens kan lita på de största poänggörarna i varje match. Till och med med det kanadensiska underbarnet i sin trupp är oddsen för att Edmonton ska vinna Pacific Division 8.00, bakom San Jose Sharks på 3.60.

Liknande fall kan hittas om vi tittar på speltips för hästkapplöpning. Det är ganska vanligt att spelare satsar pengar på den häst som är favorit eller den häst som har tappat  i odds, men det är samtidigt ganska ovanligt att en favorit vinner. Man upptäckte, efter fem år av hästkapplöpningar, att bara 32.3% av de platta loppen vanns av favoriten samtidigt om 35.5% av favoriterna i hopploppen hamnade på första plats. Denna uppenbara brist på vinster för favoriterna har lett till en rad hästkapplöpningstips på hästar som inte ses som favoriter av spelbolagen. Som de som följer hoppsäsongen vet, innebär det inte att Tiger Roll kommer att vinna Grand National 2019 över Bellshill till 26.00 eller ens Ucello Conti till 34.00, bara för att han just nu är favorit till oddsen 21.00.

Med så många andra förslag på bästa spel för fotboll, tennis, cricket och motorsport, finns det alltid en möjlighet att favoriten inte kommer att gå segrande ur det. Å andra sidan, när professionella eller gratis speltips har avslöjat något i statistiken som ger ett övertag, räcker det kanske inte med detta övertag.

Om vi tar och tittar på hästkapplöpning igen så finns det många variabler att överväga som kan påverka en häst och det kommande loppet, såsom gång, veckor med vila och vikt, men bara för att statistiken antyder att allt talar till hästens fördel, innebär det inte att den kommer att vinna. Allt verkar peka på att Stradivarius kommer att vinna Ascot Gold Cup nästan år till oddsen 3.50, men en häst som Kew Gardens till oddsen 7.00, kan ta förstaplatsen om förhållandena passar hästen bättre. Men eftersom ett säkert spel ofta anses vara en myt, är det i statistiken och detaljerna som spelare hittar anledningar till att spela på en viss häst och dessa kan man lätt hitta utan tipsarnas förslag.

Fungerar gratis eller professionella tips?

Man skulle kunna tro att professionella tips är mer sannolika att gå in än gratistipsen, men även om de som bedöms som professionella troligen har massor av erfarenhet från betting och sporten i fråga, är det lika stor sannolikhet för att deras tips ska förlora som de som är gratis.

Men vissa av de som ger gratistips på sociala medier, tipsar inte för att för att hjälpa andra spelare, utan kanske för att skryta om sina kunskaper för att ta sig uppåt i hierarkin. Andra får folk att spela via sina Facebook- och Twitterkonton och tjänar pengar när spelarna förlorar. Man bör därmed vara försiktig när man använder sig av gratistjänster från okända källor.

Professionella speltips kan ofta vara låsta bakom en betalvägg eller prenumerationstjänst, men ibland erbjuds tips från proffs och gratis speltips som en del av ett onlinespelbolags tjänster. Eftersom att spelbranschen är så pass konkurrensutsatt, tillhandahåller spelbolagen bloggar för att hjälpa sina spelare med att få all information de behöver innan de lägger sina spel. På så sätt kan spelare använda sig av tipset, eller så kan de använda viktig information för att bygga sin egen metod för hur de hittar sina favoriter i en match.

Vissa spelare har dock blivit så framgångsrika att de kan erbjuda professionella speltips till de som är villiga att betala.

Professionella spelare som har hittat sina egna system

Tony Blom som är ordförande för Brighton & Hove Albion, som kan spelas till oddsen 10.00 för att bli nedflyttade denna säsong, är en av Storbritanniens mest kända professionella sportspelare. På grund av hans koppling till klubben inkluderar hans tips inte något som relaterar till ”the Seagulls”, men hans spelbyrå, Starlizard, har visat sig vara ganska framgångsrik.

Genom att använda Bloms komplexa statistiska modeller har Starlizard skapat sina egna odds, som sedan säljs till kunder som speltips. Starlizard har dock under den senaste tiden blivit tvungna att nöja sig med lägre marginaler eftersom att spelbolagen har upptäckt deras statistiska modeller och börjat erbjuda odds som bättre återspeglar de förväntade resultaten.

En annan känd professionell spelare är Dirk Paulsen, han försörjde sin familj genom sitt spelande på fotboll. Han påstår att han alltid bortser från magkänslan när det kommer till att skapa ett speltips för fotboll och att det enda han gör är att följa sina egna statistiska modeller, som inkluderar ett lags tur-faktor.

Båda dessa professionella spelare har etablerat system, statistiska modeller och metoder som de applicerar på sina sportspel. Även om dessa personer har lagt ner mycket tid på att bygga sina system och sedan justera dem så att de ligger ett steg före i spelvärlden, avslöjar de sällan sina hemligheter om hur man hittar de bästa spelen, därmed är det upp till spelarna att bli medlemmar i deras program eller bygga sina egna system.

Så finns det några bästa spel att ta del av?

Oavsett om det är sannolikheten för att något sker eller storleken på de möjliga vinsterna i oddsen, kommer det alltid att finnas alternativ som i efterhand kan ses som det bästa spelet så snart en match eller tävling är avslutad. Det svåra är att hitta dessa bästa spel innan matchen börjar. Även om professionella tips och gratis speltips kan hjälpa, och kan användas när man lägger ett gratisspel som ett slags ”riskfritt” sätt att testa tipsarens trovärdighet på, finns det inga säkra spel i spelvärlden.

Det bästa man kan göra är att läsa på all statistik, använda sina kunskaper om sporten, lyssna på experterna för att få lite ”insider information” och sedan lägga sitt spel.

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.

Related Content

Inför Liverpool - Leicester

Inför Leeds - Man City

Fantasy EPL omg 17

Bästa Spelare VM 2022

VM 2022: Argentina-Frankrike