Elfsborg fan zone - Allt du behöver veta om Djurgården

Vi har skapat en komplett lagprofil så att alla Elfsborg-fans kan hålla koll på sin klubb! Vi har samlat det senaste och mest intressanta på en och samma plats - allt från historisk statistik till de senaste oddsen, allt finns här. 

Hemsida: http://elfsborg.se/ TITLAR
Facebook: https://www.facebook.com/ifelfsborg/ Allsvenskan: 6
Twitter: https://twitter.com/ifelfsborg1904 Svenska cupen: 3
Instagram: https://www.instagram.com/ifelfsborg/ Supercupen: 1
Grundad: 1904 UEFA Intertoto Cup


Elfsborg - speltips och införsnack

888sport erbjuder de senaste oddsen på Elfsborg! Du kan spana in den senaste bettinginfon på Djurgården här. Där hittar du det senaste införsnacket med våra experter! Letar du efter de bästa oddsen på Elfsborg? Du hittar dem här

Elfsborg trupp 2019

Efter att ha gjort en av sina sämsta säsonger någonsin förra året så har Elfsborg gjort om rejält i truppen inför årets upplaga av Allsvenskan. 5 spelare har lämnat permanent och 5 spelare har lämnat på lån för att göra plats för en handfull nyförvärv som ska etablera laget i toppen av tabellen igen.

Pawel Cibicki är det absolut främsta nytillskottet i truppen. Han kommer på lån från Leeds och känner Allsvenskan väl efter att ha spelat i både Jönköping och Malmö. Pawel har kvalitet att såra precis alla lag i ligan och tillsammans med en ny, ung trupp ska han se till att Elfsborg snabbt kan komma tillbaka från fjolårsfiaskot.

Vilka var Elfsborg främsta målskyttar förra säsongen?

1. Simon Lundevall - 5 mål

2. Chinedu Obasi - 4 mål

3. Viktor Prodell - 4 mål

4. Per Frick - 3 mål

5. Issam Jebali - 3 mål

Vilka är Elfsborg främsta målskyttar genom tiderna

1. Sven Jonasson - 252 mål

2. Thomas Ahlström - 101 mål

3. Knut Johansson - 92 mål

4. Henry Larsson - 80 mål

5. Åke Samuelsson - 76 mål

Vilka är Elfsborg största rivaler?
På grund av närheten till Göteborg är IFK Göteborg den största rivalen till Elfsborg idag. Rivaliteten har funnits i nästan hundra år, men IFK har inte alltid sett på den på samma sätt som "lillebror" Elfsborg. 

IFK har genom åren haft större rivaler på hemmaplan att fokusera på. Örgryte och GAIS var bland deras största rivaler, men när båda de lagen trillade ur allsvenskan blev rivaliteten mellan IFK och Elfsborg den största i västra Sverige. Sen ett drygt decennium tillbaka har Elfsborg blommat ut till en toppklubb i Allsvenskan och i takt med att klubben har växt så har även rivaliteten mellan lagen växt och kallas numera för "el västico".   

Hur mycket tjänar de största stjärnorna i Elfsborg?

Elfsborg är stabil Allsvensk toppklubb som betalar sina bästa spelare runt en miljon kronor i månaden, precis som andra allsvenska toppklubbar. Högst lön har Kevin Stuhr Ellegaard med nästan 1,3 miljoner om året. 

Elfsborg största framgångar

Elfsborgs mest framgångsrika tid var under Sven Jonassons tid på 30-talet. Efter att ha tagit sig till Allsvenskan under den andra hälften av 20-talet och Sven Jonasson hade etablerat sig som en av seriens bästa spelare var det 1934, 30 år efter att klubben bildades, dags för Elfsborg att kamma hem sitt första SM-guld. 

Guldet var startskottet för Elfsborgs främsta era genom tiderna och efter ett antal topplaceringar kammade man hem guld i två raka säsonger 1939 och 1940, till stor del tack vare Sven jonasson som idag ses som den största spelaren som någonsin har spelat för klubben.

Fanprofil

Elfsborgs mest kända supporterskara är Guliganerna som bildades i början av 90-talet. Guliganerna är kända för sin extrema lojalitet och har följt laget match in och match ut, hemma som borta, även när laget spelade i de lägra divisionerna. 

Kända Elfsborg-legendarer 

Från 1927 till 1943 blev Elfsborgpubliken underhållen av klubbens största legendar, Sven Jonasson. Sven gjorde över 400 matcher och över 250 mål för Elfsborg under sin tid i klubben. Han tog Elfsborg till sitt första SM-guld och var storstjärnan i en av de bästa upplagorna av Elfsborg som vi någonsin har sett. Hans status som den största spelaren som har spelat i klubben är ohotad!

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.

Related Content

Inför Liverpool - Leicester

Inför Leeds - Man City

Fantasy EPL omg 17

Bästa Spelare VM 2022

VM 2022: Argentina-Frankrike