Djurgården fan zone - Allt du behöver veta om Djurgården

Vi har skapat en komplett lagprofil så att alla Djurgården-fans kan hålla koll på sin klubb! Vi har samlat det senaste och mest intressanta på en och samma plats - allt från historisk statistik till de senaste oddsen, allt finns här. 

Hemsida: https://dif.se/ TITLAR
Facebook: https://www.facebook.com/DJURGARDEN/ Allsvenskan: 7
Twitter: https://twitter.com/DIF_Fotboll Svenska cupen: 5
Instagram: https://www.instagram.com/dif_fotboll/ Svenska mästerskapet: 4
Grundad: 1891  


Djurgården - speltips och införsnack

888sport erbjuder de senaste oddsen på Djurgården! Du kan spana in den senaste bettinginfon på Djurgården här. Där hittar du det senaste införsnacket med våra experter! Letar du efter de bästa oddsen på Djurgården? Du hittar dem här

Djurgårdens trupp 2019/2020

Inför säsongen renoverade Djurgården truppen rejält med drygt 15 spelare ut och över 15 spelare in. Laget fick se många tongivande spelare lämna, men klubbledningen var inte sena på att ersätta dem med spelare av minst liga hög kvalitet. 

Mest tongivande av nyförvärven har Mohamed Buya Turay och Aslak Fonn Witry varit. Anfallare Turay har med sina 6 mål skjutit upp Djurgården i toppen av tabellen och just nu ser det ut som att renoveringen av truppen lönat sig med råge då DIF ser ut att utmana Malmö och AIK om titeln. 

Vilka var Djurgårdens främsta målskyttar förra säsongen?

1. Tino Kadewere - 8 mål

2. Kerim Mrabati - 8 mål

3. Aliou Badji - 6 mål

4. Jonathan Ring - 4 mål

5. Dzenis Kozica - 3 mål

Vilka är Djurgårdens främsta målskyttar genom tiderna

1. Gösta "Knivsta" Sandberg" - 70 mål

2. John "Jompa" Eriksson - 69 mål

3. Tommy "Baloo" Berggren - 55 mål

4. Sven Lindman - 40 mål

5. Harry Svensson - 45 mål

Vilka är Djurgårdens största rivaler?

Djurgårdens två största rivaler är stockholmsklubbarna Djurgården och AIK. Då Hammarby är en gammal arbetarklubb från södermalm är det inte konstigt att de är en av Djurgårdens två stora rivaler. Djurgården ser östermalm som sina hemmakvarter vilket förklarar grunden till rivaliteten. 

AIK är den tredje av huvudstadens tre storklubbar och båda klubbarna är bland de mest populära i landet. De båda klubbarna har nästan lika många titlar i var och tävlar om rätten att kalla sig mest framgångsrik i huvudstaden vilket spär på rivaliteten!

Hur mycket tjänar de största stjärnorna i Djurgården? Hur mycket är klubben värderad till?

Djurgården Elitfotboll som bedriver elitfotbollsverksamheten ägs helt och hållet av DIF FF. Dessutom har klubben en rad privata investerare och andra bolag som är med och äger spelare som spelar för DIF.  

Lönerna i Djurgården i linje med snittlönerna i Allsvenskan med flertalet spelare som tjänar runt en miljon per år. Bäst betald i klubben är Jesper Karlström med runt två miljoner i lön. 

Djurgårdens största framgångar

Efter flera decennier och turbulens klev Djurgården in i en av sina mest framgångsrika eror på femtiotalet. Fotbollsintresset hade ökat i landet och Djurgården säkrade sitt första SM-guld på 35 år 1955 och tog en till titel strax därefter 1959. Laget var fullt med välkända namn som målskytten Gösta "Knivsta" Sandberg" och Sven Tumba. 

I början på 2000-talet var det dags för Djurgården att kliva in i ännu en framgångsrik period då man under några år fullständigt dominerade svensk fotboll. Kim Källström skrev på 2002 och han bar laget till SM-guld 2002, 2003 och 2005. 

Fanprofil

Djurgården är kända för sina inbitna och lojala fans som skapar liv och rörelse vecka in och vecka ut på tele2 arena. Fansen bidrar alltid till att skapa god stämning och har även gjort sig kända för att rulla ut extremt välgjorda tifon inför stormatcher. 

Kända DIF-legendarer 

Den allra största av alla Djurgårdare genom alla tider, säger Djurgårdens supportrar om Gösta "Knivsta" Sandberg. Han skrev på för laget i som 19-åring 1951 och spelade fram till 1966. Under sin långa karriär i Djurgården vann han 4 SM-titlar och hann med över 50 landskamper. Det ska mycket till om han ska petas som den största av alla. 

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.

Related Content

Inför Liverpool - Leicester

Inför Leeds - Man City

Fantasy EPL omg 17

Bästa Spelare VM 2022

VM 2022: Argentina-Frankrike