Åttondelsfinalerna i Champions League är avgjorda och nu har det blivit dags för alla lag att flyga ner till Portugal för att spela resten av turneringen. Vi tar en titt på alla kvartsfinaler!

Atalanta - PSG

Atalanta är turneringens kanske största utropstecken. Efter en usel inledning så tog Atalanta tag i sig själva under gruppspelets andra halva och tog sig vidare till åttondelsfinal. Där stod Valencia för motståndet, men Atalanta gjorde processen kort med spanjorerna och tog sig enkelt vidare till kvartsfinal. 

Efter uppehållet har Atalanta sett minst lika bra ut som man gjorde innan uppehållet och med ett lag som spelar otroligt underhållande och välstrukturerad offensiv fotboll så är de ett av de roligaste lagen att kolla på i år. När allt klaffar för Atalanta så kan de slå vilket lag som helst, men defensivt har de en tendens att släppa in mål, och mot PSG är det en enorm risk.

PSG har inte spelat särskilt mycket fotboll på sista tiden. Ett par cupfinaler är det vi har fått se de senaste månaderna och där har PSG som vanligt vunnit. 

Ett enormt bakslag för fransoserna är skadan på Mbappé som kan vara direkt avgörande så här långt in i turneringen. Dock har PSG en enormt bred trupp, och med Neymar i startelvan så kan PSG slå ut vilket lag som helst. Atalanta är en riktigt tuff motståndare, men med tanke på den individuella kvaliteten i PSG och Atalantas stundtals bristande defensiv så bör PSG kamma hem det här.

Leipzig - Atletico

Leipzig har inte sett jättebra ut efter uppehållet och har dessutom blivit av med sin storstjärna Timo Werner. Trots det så är det ett kompetent fotbollslag som länge var med och gjorde upp om titeln med Bayern innan Bayern hittade storformen och drog iväg. 

I åttondelsfinalen så slog man ut José Mourinhos Spurs utan några större problem. Dock var det Timo Werner som var den starkast lysande stjärnan i det dubbelmötet och utan honom så kommer Leipzig inte vara lika vasst.

Atletico har sett desto bättre ut efter uppehållet och kvalade till slut utan några större problem in i nästa års CL. I åttondelsfinalen så slog man ut de regerande CL- och PL-mästarna Liverpool. Insatsen i det dubbelmötet var kanske inte allt för övertygande, men det visar vilken kvalitet Atleticos trupp besitter och vilken erfarenhet de har i den här typen av matcher. Med tanke på deras goda form och erfarenhet så bör de slå ut Leipzig.

Barcelona - Bayern München

Två lag som har haft kaosartade säsonger möts nu i kvartsfinal i Portugal. Bayern började säsongen uselt under Kovac, och det var först när han fick sparken som laget hittade formen och körde över i princip allt motstånd i både Champions League och Bundesliga. 

Robert Lewandowski är i sitt livs kanske bästa form och har öst in mål under säsongen. Barcelona kommer att få problem med honom,

Barcelona har också hunnit med ett tränarbyte under säsongen, men till skillnad från Bayern har de inte hittat formen under sin nya tränare. Efter uppehållet har Barcelona onekligen sett bättre ut, men resultaten har inte gått Barcelonas väg och offensiven ser ibland uddlös ut. Som vanligt har Leo Messi klivit fram och har återigen visat sig vara en spelare som Barcelona är totalt beroende av. 

Om Bayern kan stänga Messi så kommer känns det som att deras chanser är mycket goda, och med tanke på deras formkurva under säsongens andra halva så är de klara favoriter här. men Barca ska man aldrig räkna bort, och om Messi har en bra dag så kan han på egen hand förgöra vilket lag som helst i världen. Öppet möte!

Manchester City - Lyon

Manchester City har inte gått lika bra som förväntat i ligan, men i CL har man visat vilket otroligt kompetent lag man är. Efter att ha vunnit borta mot Real Madrid i det första mötet i åttondelsfinalen så dominerade man matchen hemma och vann med 2-1 i returen. 

Lyon stod för omgångens största skräll när de slog ut Juventus ur turneringen. Efter att ha slagit Juve med 1-0 hemma så förlorade de med 2-1 borta på Juventus Stadium och tog sig vidare på fler gjorda bortamål. Lyon har inte haft en bra säsong i ligan men med Memphis Depay som leder laget framifrån så har de visat att de kan vara med och tävla i Europa. 

City har dock bättre spelare på i princip alla positioner och Pep Guardiola har efter åttondelsfinalen visat att han kan anpassa sin taktik efter motstånd. City bör göra processen kort med Lyon och ta sig vidare till semifinal. 

*Credit for the main photo belongs to Rui Vieira/ AP Photo*

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.