Semifinalerna i Champions League är avgjorda och vi kommer få se en speciell final mellan PSG och Bayern München.

Bayern följde upp sin storseger i kvartsfinalen mot Barcelona med att slå Lyon med 0-3. trots att de på förhand var storfavoriter så hade de till en början stora problem med uppstickaren Lyon som har slagit ut både Juventus och Manchester City. 

I början av matchen såg Lyon ut att faktiskt kunna utmana storfavoriterna Bayern och hade ett flertal bra lägen innan Bayerns klass och rutin visade sig vara avgörande. Precis innan Gnabry stod för ett praktmål som tog Bayern upp i ledning med 1-0 så prickade Lyon stolpen. 

Efter Bayerns mål så var det aldrig riktigt nära för Lyon och tyskarna kunde fylla på till 2-0, återigen via Gnabry som har blommat ut något enorm under säsongens upplaga av Champions Leauge.

Inför matchen med PSG ser Bayern ut att vara fulltaliga och med en Lewandowski i storform, en pånyttfödd Müller och stekheta Gnabry i anfalla så kommer PSG att få det väldigt tufft mot Bayern. Lägg till en återvändande Thiago som styr och ställer på mittplan och det är lätt att förstå varför Bayern är favoriter

 

PSG slog med nöd och näppe ut Atalanta. Trots att de dominerade nästan hela matchen så var det först i matchens slutminut som PSG lyckades kvittera innan de avgjorde matchen på tilläggstid. 

I semifinalen mot Leipzig så gjorde de istället processen kort. En klar seger med 3-0 tog PSG till sin första CL-final någonsin. Leipzig chockade alla när de slog ut Atletico i kvartsfinalen, men PSG lyckades exploatera alla Leipzigs defensiva brister och Neymar visade sig återigen vara fullständigt dominant. 

Brassen är i storform inför mötet med Bayern, och trots att tyskarna är favoriter så kommer de få det tufft med Neymar som nu har fått tillbaka Mbappé som lekkamrat. 

Trots sin brist på rutin på europas absolut största scen har PSG så mycket individuell kvalitet att de definitivt kan slå Bayern. Om Neymar har en liknande match som han har haft under hela slutspelet så kommer det bli väldigt tufft för Bayerns försvar att hålla rent. 

Neymar och Mbappé skapar alltid målchanser, men mängden missade sådana från de båda har varit alarmerande under slutspelet. Om de lyckas vara kliniska kommer de definitivt få hål på Bayern. 

 

*Credit for the main photo belongs to Matthias Schrader/ AP Photo*

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.