Champions League är äntligen tillbaka! Turneringen drar igång i helgen med de åttondelsfinaler som inte spelades färdigt innan uppehållet innan det är dags för alla kvarvarande lag att flyga ner till Portugal och spela färdigt turneringen. 

De lag som hittills har gått vidare är: PSG, Atalanta, Atletico de Madrid och Leipzig. Resten av åttondelsfinalerna har spelat en av två möten. Vi går igenom förutsättningarna inför de möten som är kvar som du kan använda för online betting och oddset matchen

Manchester City - Real Madrid

Manchester City lyckades inte försvara sin ligatitel men i Champions League ser det ljusare ut. Efter att ha hamnat i underläge på Bernabeu så ryckte City upp sig och stod för en fantastisk prestation när de vände och vann matchen på bortaplan med 1-2. Läget ser nu extremt ljust ut för City som nu inte bara är vidare vid vinst eller oavgjort, utan även går vidare om Real vinner med 0-1. 

Det är väldigt få lag som vänder hemmaförluster i CL-slutspelet och det kommer bli väldigt svårt för Real Madrid i helgen, trots att man kammade hem den spanska ligan för bara någon vecka sen. 

Bayern München - Chelsea

Frank Lampards hyllade Chelsea blev skolade av ett hänsynslöst Bayern på Stamford Bridge i den första åttondelsfinalen. Bayern vann med hela 0-3 och är storfavoriter att ta sig till kvartsfinal. 

Trots att Chelsea bitvis har levererat bländande fotboll i ligaspelet så har CL-prestationerna varit av blandad karaktär, och mot Bayern så fick Lampard sig en läxa av ett av kontinentens absolut bästa lag. Bayern lär gå vidare till kvartsfinal och är också en het kandidat till att kamma hem titeln i år.

Barcelona - Napoli

Barcelona klarade 1-1 borta mot ett Napoli i mindre kris innan det var dags för uppehåll i turneringen. Sen dess har både Barcelona och Napoli ryckt upp sig, men det är framförallt Napoli som har tjänat på uppehållet. Laget ser oerhört mycket bättre ut nu än vad de gjorde i vintras, och de har en realistisk chans att slå ett Barcelona som befinner sig i transformation. 

Det ska dock sägas att Barcelona spelar bättre och bättre under Setien, och med den individuella kvaliteten de har i truppen så är de storfavoriter, men man ska aldrig räkna bort Napoli!

Juventus - Lyon

Juventus har fått utstå mycket kritik under säsongen. Kritiken är främst riktad mot tränare Sarri och hans spelsätt som inte alltid har varit så flytande och offensivt inriktat som fansen hade väntat sig inför säsongen. Trots ganska många halvdana insatser så har Juventus ändå kammat hem ligan trots konkurrens från främst Lazio och Inter som båda har varit uppe och hotat den gamla damen.

Mot Lyon så spelade Juventus inte alls dåligt, men det var Lyon som fick med sig segern och har nu fördel inför det andra mötet. Lyon vann den första matchen med 1-0, men att försvara den ledningen borta på Juventus Stadium kommer bli riktigt tufft. Juventus bör klara av att ta sig vidare till kvartsfinal men det blir inte helt lätt. 

 

*Credit for the main photo belongs to Daniel Cole / AP Photo*

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.