Roma - Barcelona

Den första av två raka slutspelskrascher för Barcelona kom i Rom efter att Barcelona hade kört över Roma i det första mötet. Barca slog Rom utan större problem på hemmaplan med hela 4-1. Returmötet i Rom var en match som Barcelona bara skulle spela av. Istället så blev det en mardrömskväll för Messi och gänget. 

Roma chocköppnade matchen med ett mål av Edin Dzeko, men mer än så blev det inte i den första halvleken trots att Roma hade sina chanser. I den andra halvleken kom ett tidigt mål från De Rossi och helt plötsligt hade Roma chans att gå vidare. I den 82a minuten nickade Kostas Manolas in slutresultatet 3-0 vilket innebar att Roma gick vidare till semifinal på fler gjorde bortamål. 

I semifinalen blev det dock förlust mot Liverpool som föll i finalen mot Real Madrid.

Real Madrid - Manchester United

Kontinentens då bästa lag möttes i kvartsfinalen i Champions League 2003. Båda lagen var fulla med stjärnor och det var i princip omöjligt att förutspå vilket lag som skulle ta sig vidare, trots att Real Madrid hade kammat hem turneringen året innan. 

Real kammade hem det första mötet med 3-1, men att åka och förlora med 2-0 på Old Trafford var inte direkt osannolikt med tanke på hur starka Sir Alex Fergusons United var.

Men Ronaldo ville annat. Trots att Manchester United till slut vann matchen med 4-3 tack vare två mål från inhoppande Beckham så var det Brassen som tog Old Trafford med storm. Hans hattrick skickade Real Madrid vidare till semifinal och när han byttes ut fick han en stående ovation av fansen på Old Trafford.

Bayern München - Manchester United

En tidlös kvartsfinal mellan två giganter som slutade med att Bayern tog sig vidare på fler gjorda bortamål - främst tack vare Arjen Robbens makalösa volleymål.

Bayern vann det första mötet i München med 2-1 men befann sig snabbt i en riktigt jobbig situation på Old Trafford då United fick in tre snabba mål. Jobbet verkade gjort, men precis innan pausvilan snubblade den industriella Olic in en reducering, och allt Bayern behövde var ett enda bortamål till. 

Rafael fick se sig bli säsongen syndabock då han plockade ett onödigt rött kort som satte Bayern i förarsätet. Robbens makalösa volley sköt sen Bayern vidare till semifinal. 

Tottenham - Manchester City

En kvartsfinal som hade allt. Manchester City spelade ut Tottenham i båda mötena men ett galet ihärdigt Tottenham tog gång på gång sig in i båda matcherna och tog sig på ett makalöst sätt vidare till semifinal.

Tottenham vann det första mötet med 1-0 i en match där City som sagt får skylla sig själva för alla missade målchanser. Returmötet var en helt galen match där det efter den första halvleken stod 3-2 till City. I den andra halvleken gjorde City 4-2, men ett turligt från Llorente såg till att Tottenham var i förarsätet.

I slutminuterna gjorde Raheem Sterling 5-3 för Manchester City som firade som att de hade vunnit turneringen, för att sen se målet bli bortdömt av VAR.

*Credit for the main photo belongs to Rui Vieira / AP Photo*

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.