Porto - Manchester United 2004

Jose Mourinhos Porto fick en mardrömslottning när Sir Alex Fergusons Manchester United stod för motståndet i åttondelsfinalen 2004.

Mourinhos Porto chockade alla genom att vinna med 2-1 på hemmaplan, men det var inte många som trodde att de skulle klara av att stå emot United på Old Trafford. 

United ledde länge matchen med 1-0 och var på väg att gå vidare till kvartsfinal på fler gjorda bortamål innan Porto skickade in en sen kvittering. Matchen slutade 1-1 och Porto var vidare till kvartsfinal. Mourinho och Porto vann till slut hela turneringen

Arsenal - Barcelona

Arsenal och Barcelona möttes flera gånger i Champions Leagues slutspel under 2010-talet. Matcherna var alltid underhållande och målrika, och trots att Arsenal ofta kunde störa Barca så slutade mötena alltid i att Arsenal åkte ut. 

2011 så bjöd Arsenal verkligen upp till dans efter en seger med 2-1 på hemmaplan. Det var såklart ingen som trodde att Arsenal skulle kunna vinna något av mötena, men Gunners krigade sig till vinst efter att ha åkt på ett tidigt baklängesmål. I vanlig ordning så var det Van Persie som ledde Arsenal framifrån och skickade in kvitteringen innan Arshavin kunde sätta segermålet. 

Pressen låg alltså på Barcelona inför returen, och i vanlig ordning så var det en spännande, underhållande match som Barca  vann med 3-1 och tog sig vidare.

PSG - Manchester United

Manchester United var i kris när det var dags för åttondelsfinal mot PSG. Mourinho hade sparkats och Solskjaer hade klivit in och lett laget till flertalet vinster när det var dags för Champions League.

PSG dominerade den första matchen och vann klart med 0-2 på Old Trafford och det såg ut som att Manchester United skulle slås ut ur turneringen. Men i returen i Paris så tog United snabbt ledningen och det var länge en match som stod och vägde. På tilläggstid så stod det 1-2 till Untied och det såg ändå ut som att PSG skulle klara sig fram tills att ett skott i straffområdet såg ut att träffa Kimpembes arm. Efter att ha kollat på VAR så valde domaren att blåsa straff. Rashford klev fram och satte säkert bollen i mål och United tog sig vidare på fler gjorde bortamål

PSG - Barcelona

Barcelona blev lite oväntat utklassade av PSG i Paris efter en uppvisning från fransmännen. Slutresultatet blev 4-0 och Barcelona var i princip utslagna. Inför returen så var det inte många som trodde att Barcelona skulle ta sig vidare, och när PSG gjorde ett bortamål så såg det hela ut att vara klart. 

Men Barcelona stod för en av turneringens mest formidabla vändningar någonsin när Neymar gjorde mål i 88e och 91 minuten och sköt upp Barcelona i ledning 5-1, och på tilläggstid så hittade ett inlägg fram till Sergio Roberto som satte bollen i mål. Barcelona tog sig vidare efter en helt makalös avslutning på matchen. 

*Credit for the main photo belongs to Rui Vieira / AP Photo*

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.