Efter lottningen i Nyon förra måndagen så vet vi nu vilka åttondelsfinaler vi har i CL. Det är nu allvaret börjar i Champions League och redan i åttondelsfinalerna brukar vi få se några riktiga stormöten. 

Vi kommer få se två haltande spanska storlag möta Englands två bästa lag i två matcher som kommer bli oerhört spännande. Atletico och Real är två sovande giganter som båda har fått se sig nedputtade från världstoppen av både Liverpool och City. Får vi se de sovande giganterna vakna till liv? Utöver det har vi några andra jämna matcher att se fram emot, och ni som sysslar på Champions League-betting måste göra ordentlig research i de på förhand svåra matcherna.

Åttondelsfinalerna börjar tisdag den 18e februari och avslutas den 18e mars...

Atlético de Madrid - Liverpool FC

Liverpool var laget som alla ville slippa möta i åttondelsfinal. De regerande CL-mästarna säkrade avancemang i gruppspelets sista omgång, men trots det så är det världens just nu bästa lag, vilket gör Klopps lag till en favorit till att lyfta pokalen i maj. 

Engelsmännen är favoriter i det här spännande mötet med Atletico Madrid, Men Diego Simeones mannar kommer inte göra det lätt för mästarna. Det första mötet spelas på Wanda Metropolitano i Madrid tisdag den 18e februari och returmötet spelas på Anfield den 11e mars.

Real Madrid - Manchester City

Real Madrid slutade tvåa i sin grupp efter Paris Saint-Germain. Den andraplatsen har gjort Reals väg till final mycket svårare då de lottades mot en av turneringens favoriter, Manchester City. 

Pep Guardiola ställs ännu en gång mot Real Madrid, något som inte hänt sen 2014. Det kommer även vara den första matchen mellan Guardiola och Zidane som tränare. Det finns mycket som gör det här mötet till ett av de mest spännande åttondelsfinalerna den här säsongen. Det första mötet spelas i Madrid den 26e februari och returen spelas i Manchester den 17e mars. 

FC Barcelona - SSC Napoli

FC Barcelona ställs mot ett SSC Napoli i kaos i sin åttondelsfinal. Italienarna är en tacksam motståndare för ett haltande FC Barcelona då de befinner sig i en djup kris efter ägaren börjar bråka med spelartruppen och Carlo Ancelotti fick lämna till följd av bråket. Gennaro Gattuso har ersatt den respekterade Ancelotti och ska nu försöka få fart på spelet igen. 

Barcelona vann en på förhand svår grupp före tvåan Borussia Dortmund med 14 poäng, 4 vinster och två kryss på sex matcher. Det första mötet äger rum på San Paolo i Neapel den 25e februari och returmötet spelas i Barcelona den 18e mars.

Valencia CF - Atalanta

Valencia ställs mot den mest oerfarna klubben i slutspelet den här säsongen, Atlanta. Italienarna gör sin första säsong i Champions League och lyckades med nöd och näppe ta sig till slutspel efter en usel start på CL-säsongen. 

Det kan tyckas vara tacksamt för Valencia då de möter ett lag som aldrig varit på den här nivån förut. Men Gasperinis lag spelar en otrolig offensiv fotboll och kan utan tveka såra den spanska klubben som har haft en del problem under säsongen. Den första matchen spelas på San Siro - där Atalanta spelar sina CL-matcher, onsdagen den 19e februari och returmötet spelas på Mestalla den 10e mars. 

Ronaldo

*Credit for the main photo belongs to Antonio Calanni / AP Photo*

Olympique de Lyon - Juventus

Det ser på förhand ut som att Juventus har fått en mycket lätt uppgift. Fransmännen kommer få det riktigt svårt utan sin storstjärna Memphis Depay som åkte på en allvarliga knäskada och är borta flera månader.

Utöver det så kommer Rudi Garcia inte kunna räkna med Jeff Reine-Adelaïde då han också har åkt på en knäskada. Den gamla damen lyckades undvika tuffa motståndare som Real Madrid och Atletico de Madrid vilket antagligen fick tränare Sarri att dra en suck av lättnad då Champions League är klubbens uttalade mål den här säsongen. 

Det första mötet spelas I lyon den 26e februari och returen spelas på Juventus Stadium i Turin den 17e mars.

Borussia Dortmund - Paris Saint-Germain

Mötet mellan Borussia Dortmund och PSG öppnar åttondelsfinalerna i CL och går av stapeln den 18e februari 2020. Thomas Tuchel, PSGs tränare, kommer möta sin gamla klubb som han var tränare för mellan 2015 och 2017. Att vinna Champions League är PSGs stora mål inför varje säsong men de lyckas aldrig ta sig förbi kvartsfinalerna, trots stundtals bländade prestationer. De har nu fått en motståndare som de kan slå men bör se upp med då Dortmund har potential att de flesta lag i den här turneringen. 

Chelsea FC - Bayern Munich

Chelsea och Bayern spelar vad som är en repris på CL-finalen 2012 när Chelsea tog sin första Champions League-titel på straffar. Bayern ställs mot Chelsea efter att ha vunnit sin grupp utan större problem, trots kräftgången i ligan.

Frank Lampards Chelsea slutade tvåa i grupp H efter ettan Valencia. Historiken mellan klubbarna visar en seger åt vardera lag. Det är i princip omöjligt att avgöra vem som är favorit i det här mötet vilket gör det ännu mer spännande. 

Den första matchen spelas på Stamford Bridge den 25e februari och returen den 18e mars.

Tottenham Hotspur FC - RB Leipzig

Det nya Tottenham under José Mourinho fick vad som på förhand ser ut att vara en tacksam lottning i RB Leipzig. Förra säsongens tvåa ställs mot ett Leipzig som leder Bundesliga men är oerfarna i den här turneringen då det är deras första åttondelsfinal. Engelsmännen har en otrolig offensiv som Leipzig kommer ha det riktigt svårt med, men Leipzig är ett kompetent lag som inte ska underskattas. 

Spurs är favoriter på förhand, men tyskarna har tillräckligt med offensiv kraft för att kunna skrälla. Det första mötet spelas på Tottenham Hotspur Stadium onsdag den 19e februari och returen spelas den 10e mars. 

*Credit for the main photo belongs to Manu Fernandez / AP Photo*

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.