888sport info UCL basta spelar

Varje år samlar UEFA Champions League de bästa lagen från Europa och inte sällan också de bästa spelarna i världen. Det här året är inget undantag. Det stjärnspäckade Manchester City med ett odds på 5.25 är favoriter att vinna Champions League, vilket till och med är ett lägre odds än vad det mäktiga Real Madrid har med ett odds på 9.0. 

Så låt oss titta tillbaka på några av de största spelarna som spelat i den legendariska turneringen. För att kunna ingå i tidernas bästa Champions League-elva krävs att spelarna har vunnit turneringen. Så tyvärr kvalificerar sig inte spelare som Fabio Cannavaro, Ruud van Nistelrooy, Gianluigi Buffon, och Ronaldo.

Edwin van der Sar

Edwin van det Sar har kanske inte lika många matcher som Real Madrids mångårige målvakt Iker Casillas, men van der Sars otroliga statistik och heroiska insatser i turneringen gör honom till den störste. Vid 23 års ålder ledde han säsongen 1994/95 Ajax till titeln innan han flyttade till Juventus, Fulham och sedan Manchester United med vilka han vann Champions League efter ett straffdrama mot Chelsea. 

Roberto Carlos

Roberto Carlos är troligtvis den mest begåvade offensive backen genom tiderna. Numera är han sedd som en pionjär för den moderna ytterbacken, samtidigt som Carlos även är ihågkommen för sin anfallsvilja och dundrande frisparkar.

Sergio Ramos

Sergio Ramos är fortfarande kapten i Real Madrid och är den här säsongen ute efter att ta sin femte Champions League-titel. Men, med ett odds på 9 gånger pengarna för den fjärde raka titeln lär Ramos behöva samla ihop sitt lag bättre än någonsin. Ramos har spelat både högerback och mittback för Los Blancos och behållit sin plats trots pengastinna värvningar. 

Paolo Maldini

Många håller Paolo Maldini som den störste backen i turneringens historia. Den berömde mittbacken ledde sitt lag till åtta Champions League-finaler.

Philipp Lahm

Bayern Münchens talisman har gjort sig ett namn som den ultimate mångsidige spelaren. Lahm har spelat vänsterback, högerback och på mitten och varit en bidragande orsak till att Bayern München alltid är ett hot i Champions League. 

Clarence Seedorf

Med fyra Champions League-titlar för tre olika klubbar råder det ingen tvekan om att Clarence Seedorf hade ett visst sinne för att prestera på en av fotbollens största scener. Den holländske centrale mittfältaren kontrollerade enkelt matcherna och när han väl hade bollen utgjorde han alltid ett hot.

Zinedine Zidane

Något överraskande har Zinedine Zidane endast vunnit en Champions League-titel, men det innebar inte att han inte glänste varje gång han äntrade planen i turneringen. På senare år har han också som tränare för Real Madrid vunnit tre raka Champions League-titlar.

Lionel Messi

Som en av två fotbollsikoner i den nuvarande spelargenerationen har Lionel Messi etsat in sitt namn i Europas främsta turnering. Han har varit tongivande i några av de bästa lagen som stått på en fotbollsplan samtidigt som han också gjort massor av mål. 

Cristiano Ronaldo

Som den andre ikonen i den här generationen av fotbollsspelare är Cristiano Ronaldo också den spelare som gjort flest mål i turneringen trots att han de första sex åren spelade i Manchester United innan han gick till de eviga dominanterna Real Madrid. Med sitt nya lag, Juventus, som har ett odds på 8.0 för att vinna Champions League , siktar han nu på att ta sin sjätte titel. 

Francisco Gento

Mer känd som "Paco" Gento var den spanske högeryttern berömd för sin otroliga snabbhet och skicklighet med bollen. Real Madrid-spelaren har vunnit fler Champions League-titlar än någon annan spelare, hela sex stycken, och dessutom gjort en hel del mål. 

Raul

Raul är en av Real Madrids mest legendariska spelare. På 741 matcher gjorde han 324 mål och dessutom 103 landskamper och 44 mål för det spanska landslaget. Dessutom förde han sin moderklubb till hela tre Champions League-titlar.

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.