Bundesliga är äntligen tillbaka och om inte det vore härligt nog så börjar omstarten med det stekheta derbyt mellan Dortmund och Schalke! 

Dortmund har hittills haft en grym säsong och är med och utmanat om titeln, trots att man halkat efter ett Bayern som har hittat storformen igen efter en usel inledning. Om Dortmund ska kunna ta titeln i år så måste de vinna mot ärkerivalen Schalke för att inte halka efter. 

Efter att Haaland anslöt i vinter så har Dortmund öst in mål. Trots att de åkte ut mot PSG i Champions League så spelar de offensiv, attraktiv fotboll. Det ska mycket till om Schalke ska lyckas stå emot Dortmunds offensiv med spelare som Reus, Haaland och Sancho.

888Sport

Schalke hängde länge på striden om CL-platserna till mångas förvåning. Efter att nästan ha åkt ur ligan förra säsongen så ligger de nu på EL-kvalplats och kan lyckas ta sig ut i Europa om de lyckas hålla undan mot konkurrenterna som jagar en poäng bakom. 

Trots att Schalke är en av landets största klubbar så är det sällan man kan förutspå deras resultat. Ena matchen är de briljanta för att sen falla platt nästa match, men trots att Dortmund är storfavoriter inför mötet så är det alltid jämt när lagen möts. Det här är en av säsongens största matcher för båda klubbarna, och att knäppa ärkerivalen på nästan i omstarten är något som båda lagen kommer kämpa till sista svettdroppen för. 

 

*Credit for the main photo belongs to Martin Meissner / AP Photo*

About the Author
By
Bawer Calli

Ett stort fotbollsfan från Uppsala med extra mycket kärlek för spanska ligan. 

Förutom fotboll så kollar han mycket på basket och har även ett nyfunnet intresse för NFL. Kombinerar gärna resande med sportevenemang där drömresemålet är Buenos Aires och superclásicon mellan Boca Juniors och River Plate.