Bundesliga är äntligen tillbaka och om inte det vore härligt nog så börjar omstarten med det stekheta derbyt mellan Dortmund och Schalke! 

Dortmund har hittills haft en grym säsong och är med och utmanat om titeln, trots att man halkat efter ett Bayern som har hittat storformen igen efter en usel inledning. Om Dortmund ska kunna ta titeln i år så måste de vinna mot ärkerivalen Schalke för att inte halka efter. 

Efter att Haaland anslöt i vinter så har Dortmund öst in mål. Trots att de åkte ut mot PSG i Champions League så spelar de offensiv, attraktiv fotboll. Det ska mycket till om Schalke ska lyckas stå emot Dortmunds offensiv med spelare som Reus, Haaland och Sancho.

Schalke hängde länge på striden om CL-platserna till mångas förvåning. Efter att nästan ha åkt ur ligan förra säsongen så ligger de nu på EL-kvalplats och kan lyckas ta sig ut i Europa om de lyckas hålla undan mot konkurrenterna som jagar en poäng bakom. 

Trots att Schalke är en av landets största klubbar så är det sällan man kan förutspå deras resultat. Ena matchen är de briljanta för att sen falla platt nästa match, men trots att Dortmund är storfavoriter inför mötet så är det alltid jämt när lagen möts. Det här är en av säsongens största matcher för båda klubbarna, och att knäppa ärkerivalen på nästan i omstarten är något som båda lagen kommer kämpa till sista svettdroppen för. 

 

*Credit for the main photo belongs to Martin Meissner / AP Photo*

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.