Bundesliga är äntligen tillbaka och efter den första omgången efter omstart så har Bayern skaffat sig ett litet försprång. Men strax bakom så är det många lag som jagar och det gäller att inte slappna av för Bayern.

Bayern - Frankfurt

Bayern har som sagt skaffat sig ett litet försprång efter en relativt enkel seger förra veckan. Bayern har fortfarande ligans kanske vassaste trupp, och trots den usla starten på säsongen så har de nu ryckt upp sig och ser ut att gå som tåget igen, både i ligan och CL.

Frankfurt är ingen jättelätt nöt att knäcka, men då laget köptes sönder inför den här säsongen så har de inte lyckats komma upp på samma nivå som förra säsongen. Alla förväntar sig att Bayern kommer vinna.

Mönchengladbach - Leverkusen 

Två lag som brukar ligga högt upp i tabellen möts nu i en match som kan vara direkt avgörande för CL platserna. Mönchengladbach har gått lite under radarn den här säsongen men de radar upp segrar och ligger för tillfället på en tredjeplats, två poäng efter tvåan Dortmund och sex poäng bakom Bayern. 

Leverkusen har spelat upp sig efter en svajig start och ligger nu femma med femtio inspelade poäng, två poäng bakom Mönchengladbach. Leverkusen är alltid ett hot, vilka de än spelar mot och precis som vanligt så har de en skräckinjagande offensiv som satte fyra bollar mot Bremen senast. Tysklands kanske största talang Kai Havertz leder laget framifrån och kommer definitivt skapa problem för Mönchengladbach.

Wolfsburg - Dormund

Wolfsburg har gjort en fin säsong och plockade en tung seger senaste. De innehar just nu den sista EL-kvalplatsen och kommer göra allt för att hålla den.

Dortmund vann det stekheta derbyt mot Schalke enkelt förra veckan och ser ut att fortsätta sin extremt fina form som de har visat upp sen nyår. Offensiven är omöjlig att stoppa och nuförvärvet Haaland fortsätter att leverera mål på löpande band. Tack vare Leipzigs poängtapp förra veckan så ser Dortmund ut att vara den största konkurrenten till Bayern i år.

 

 

*Credit for the main photo belongs to Frank Augstein / AP Photo*

About the Author
By
Bawer Calli

Ett stort fotbollsfan från Uppsala med extra mycket kärlek för spanska ligan. 

Förutom fotboll så kollar han mycket på basket och har även ett nyfunnet intresse för NFL. Kombinerar gärna resande med sportevenemang där drömresemålet är Buenos Aires och superclásicon mellan Boca Juniors och River Plate.