Bundesliga är avgjort och det slutade, precis som väntat, med att Bayern kammade hem ännu en ligatitel. Men i Tyskland är den inhemska cupen lika viktig som ligan och på lördag spelas finalen mellan Leverkusen och Bayern. 

Bayern började säsongen bedrövligt med Bayern mått mätt, men efter tränarbytet så kom maskinen igång och de regerande mästarna befäste sin inhemska dominans med att kamma hem ännu en ligatitel. Bayern har inte det mest stjärnspäckade laget, men de är oerhört svårslagna och leds framifrån av världens kanske bästa centrala anfallare i Robert Lewandowski som prickade in hela 34 mål i bundesliga. 

Bayern har god chans att kamma hem en trippel i år efter att i princip ha slagit ut Chelsea ur CL efter en urstark prestation borta på Stamford Bridge. Det första hindret var bundesliga, som redan är avklarat. Nu är de en final från att kamma hem den andra stora pokalen för säsongen, DFB pokal - och med tanke på vad den cupen betyder i Tyskland så kommer de ge allt för att vinna.

Bayer Leverkusen har, precis som vanligt, blandat och gett under säsongen. Trots ett riktigt fint offensivt spel så läcker laget ordentligt bakåt, och det kommer krävas något av ett mirakel för att stoppa Bayern från att göra mål. Leverkusen missade precis fjärdeplatsen vilket var säsongens stora mål, så nu måste de kamma hem cupen om inte säsongen ska ses som misslyckad.

På spelarfronten så producerar Leverkusen stora talanger i vanlig ordning. Senast ut är Kai Havertz som har haft en otrolig säsong som har lett till intresse från de allra största klubbarna i världen. Den unga anfallaren sägs kosta över 1 miljard, och med tanke på vad han har visat upp under säsongen så är det inte många som tvivlar på att han är värd pengarna. 

Det är i såna här matcher som den unga Havertz måste kliva fram i om han ska bli bland världens främsta spelare, men med tanke på vilket motstånd Leverkusen möter och att Bayern utklassade Leverkusen för bara några veckor sen så lär det bli en svår uppgift. Dock har DFB pokal bjudit på skrällar förut och allt kan hända i en final!

*Credit for the main photo belongs to Matthias Schrader / AP Photo*

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.