Nu när fotbollsåret 2019 är slut så tar vi oss en titt på vilka målskyttar som har gjort flest mål under kalenderåret - vilket hjälper dig som gillar sportsbet när du väljer vilken målskytt du ska spela på.

6. Cristiano Ronaldo - 39 mål

Det var många som höjde på ögonbrynen när Cristiano Ronaldo flyttade från Madrid till Turin. Portugisen har såklart levererat direkt i Juventuströjan, trots att målskyttet inte är uppe på de astronomiska siffror vi är vana vid. 

Vem kan glömma när han på egen hand vände dubbelmötet mot Atletico i Champions League med sitt hattrick? 

5. Alfredo Morelos - 40 mål

Den kanske mest kontroversiella spelaren på den här listan. Morelos är en spelare som är hatad av alla förutom hans lagkamrater. Han gör precis allt för att vinna, och likt Diego Costa så ses han som ett av de största svinen i sporten, men mål det kan han göra. 

Med sina 40 mål har han varit en starkt bidragande faktor till att Rangers är på väg mot fornstora dagar efter sin totala kollaps. Motståndarna må hata honom, men Rangerfansen älskar honom.

4. Raheem Sterling - 43 mål

Sterling får ofta mycket kritik för sin ineffektivitet framför mål, men under Guardiola har engelsmannen börjat producera mål i den takt som förväntas av en anfallsstjärna.  

Han hjälpte sitt City slå ett hungrigt Liverpool och ta titeln förra året och är, trots en sämre höst, med i toppen av skytteligan den här säsongen. 

3. Kylian Mbappé - 44 mål

Världens bästa tonåring har hunnit fylla 21 och bar PSG till titeln förra säsongen efter Neymars skada. Den här säsongen har fortsatt i samma takt som den förra och Mbappé har blommat ut från talang till världsklassspelare .  

2. Lionel Messi - 50 mål

Ingen är väl förvånad att Lionel Messi finns med på den här listan. Det är nionde gången i rad som Messi gör 50 eller fler mål under ett kalenderår och precis som vanligt så bär han Barcelona till ligatitel efter ligatitel. 

Vem kan glömma hans hattrick i den första semifinalmatchen mot Liverpool i Champions League där han var fullständigt och på egen hand sänkte Liverpool (Liverpool vann det andra mötet med 4-0 och tog sig till final).

1. Robert Lewandowski - 54 mål

Trots att han har hunnit fylla 31 så fortsätter Bayern Munchens forward att producera mål på löpande band. I skuggan av Messi och Ronaldo har hans mål tagit Bayern till ett hav av inhemska titlar, och det var mycket tack vare honom som ett haltande Bayern lyckades ta titeln förra säsongen. 

 

*Credit for the main photo belongs to Antonio Calanni/ AP Photo*

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.

Related Content

Inför Liverpool - Leicester

Inför Leeds - Man City

Fantasy EPL omg 17

Bästa Spelare VM 2022

VM 2022: Argentina-Frankrike