Ballon d’Or nominerade från förr: Vad gör de idag?

Spelare som har nominerats till att vinna Ballon d’Or brukar ha långa karriärer och lyckas stanna i den yttersta toppen av sporten under många år. Men om man ser tillbaka på de senaste åren kan man se att många av dessa tidigare stjärnor har fallit åt sidan.

2012: Mario Balotelli

Under säsongen 2011/12 höll Mario Ballotelli på att komma fram som en talang av yppersta klass hos Manchester City, han skapade dock samtidigt många rubriker på grund av sitt beteende utanför fotbollsplanen. Efter att ha vunnit Premier League 2012 flyttade klubben honom till AC Milan under en säsong.

Sedan 2013 har Balotelli studsat runt från AC Milan till Liverpool, tillbaka till AC Milan på lån innan han till slut gick gratis till OGC Nice 2016. Han har sedan dess gjort bra ifrån sig i Nice med 43 mål på 72 framträdanden, vilket gav honom en plats i det italienska landslaget. Nice har för närvarande oddsen 41.00 till att vinna Coupe de France och 21.00 till att sluta topp tre i Ligue 1 denna säsong.

2013: Franck Ribery

Efter att ha vunnit Champions League, Tyska cupen och Bundesliga kom Frank Ribery trea i omröstningen 2013. Ribery, som idag är 35 år gammal, har presterat sämre och sämre efter säsongen 2013 och från och med säsongen 2014/15 har han haft många skador och gjort färre mål och assist. Bayern München har fortsatt med att vinna Bundesliga varje säsong sedan 2012/13 och kan spelas på till oddsen 1.33 för att göra det även denna säsong.

 

2014: James Rodriguez

Colombianens uppvisning under VM 2014 säkrade en flytt till Real Madrid och den åtråvärda FIFA Puskas Award för årets bästa mål. Även om han lyckades göra mål och assist för Real Madrid har James Rodriguez inte lyckats säkra en plats i startelvan. Han har spenderat de två senaste säsongerna på lån hos Bayern München men har inte fått spela många hela matcher.

2015: Yaya Toure

Yaya Toure var en av stjärnorna bakom Manchester Citys framfart till att bli kandidater till att vinna Premier League. Men så snart hans tidigare manager Pep Guardiola kom till klubben blev det svårt för honom att behålla en plats i startelvan. Efter att ha blivit nominerad till Ballon d’Or 2012, 2013, 2014 och 2015, försöker han nu att kämpa sig in i Olympiakos startelva. Olympiakos kan spelas på till oddsen 3.50 för att ta en topptvå plats i deras Europa League grupp.

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.