Fotbolls-VM är det största som finns inom sport. Det är det största evenemanget inom sport och hela världens blickar vänds mot turneringen var fjärde år.

Det är varje fotbollsälskande barns dröm att få delta i VM. O allra helst drömmer man om att vara bäst och att få lyfta VM-bucklan.

De spelarna som inspirerar de flesta barnen är dem spelare som gör det bäst i VM när flest människor tittar. Det har spelats massor med turneringar med nästan 100 års historia och det är många spelare som gjort ett avtryck.

I denna artikel lyfter 888sport fram dem spelare som gjort mest avtryck i VM historien.

VM Historiens Bästa Spelare

  1. Pele
  2. Diego Maradona
  3. Ronaldo

Hos 888sport kan du hitta massvis med fotboll odds.

3. Ronaldo Luis Nazario de Lima | Brasilien

Ronaldo

Ronaldo var i sina bästa dagar en spelare som var omöjlig att stoppa. Nu snackar vi inte om Cristiano Ronaldo utan den riktige Ronaldo. Han deltog i fyra VM från 1994 till 2006. Det blev två VM-guld för honom. I det första VM:et var han endast 17 år gammal och fick den gången inte någon speltid.

Men det var en fin erfarenhet för ynglingen som fick lära sig av spelare som Bebeto och Romario. I det efterföljande VM:et var han den stora stjärnan inför turneringen. Han hade blivit utvald till världens bästa spelare dem två senaste åren och skulle nu föra sitt landslag till seger. Tyvärr blev det förlust i finalen.

Under det VM:et var det en elektrisk Ronaldo som charmade världen med sina dribblingar och överstegsfinter. Men i den nästkommande säsongen åkte Ronaldo på en allvarlig knäskada vilket höll honom borta från spel i ett år. När han väl var tillbaka var olyckan framme igen med en ny skada på andra benet.

Mellan VM 1998 och 2002 blev det inte mycket spel för Ronaldo och när Ronaldo väl hade blivit kvitt sina skadebekymmer var det inte samma spelare som tidigare bländade världen med sin teknik i blixtfart.

Knäskadorna hade gjort att Ronaldo tappat farten men han kompenserade för det med funktionell teknik och kliniska avslut.

Ronaldo kom tillbaka och förde sitt Brasilien till VM-guld 2002. Han blev skytteligavinnare med sina åtta mål och blev vald till turneringens spelare.

Ronaldo gjorde sammanlagt 15 mål i VM vilket var mest genom tiderna innan Miroslav Klose slog det. Men Ronaldo kommer för alltid att bli ihågkommen som en av dem bästa spelarna någonsin.

2. Diego Armando Maradona | Argentina

Diego

Maradona var en magisk spelare som var något utöver det vanliga. Han hade lika stora problem utanför planen som han var bra på den. Det är en spelare som verkligen berör. Hela hans existens kan summeras från den match han är som mest känd för.

Det var VM-semifinalen mot England 1986 där alla fortfarande kommer ihåg två sekvenser främst. Det var dem två målen som Argentina gjorde. Båda gjordes av en genialisk Maradona men på två väldigt olika sätt. Det första gjorde han med det "Hand of God" när han i ett försök att nå bollen använde handen för att styra in bollen i mål.

Det andra gjorde han på kanske det vackraste sättet någonsin. Han stod för en soloräd från mittplan och passerade fem engelsmän innan han la bollen förbi en hjälplös Shilton i det engelska målet. Maradona bara flöt igenom hela det engelska laget.

Totalt framträdde Maradona nittioen gånger för sitt land och gjorde hela trettiofyra mål mellan 1977 och 1994; åtta av dessa mål tillsammans med åtta assist var under 21 VM-matcher.

Han spelade totalt fyra världscuper i följd: 1982, 1986, 1990 och 1994 och var med och såg till att laget tog hem VM-bucklan 1986.

Spana in live oddset för att hitta bra spelmöjligheter.

1. Edson Arantes do Nascimento | Pele | Brasilien

Pele

Pele är den största spelaren i VM historien och han vinner precis före Maradona. Maradona spelade under lite modernare tid men Pele vann det största som gick att vinna flera gånger om. Trots att det är många av oss som aldrig sett han spela så vet vi ändå allt om Peles bravader. Det säger allt om hans storhet.

Denna brasilianska spelare var verkligen den bästa fotbollsspelare världen hade sett. Att se Pele på planen var något utomvärldsligt; det var som ett magiskt ögonblick mitt framför dina ögon. Han gjorde en helt vanlig fotbollsmatch till en häpnadsväckande vacker match.

Pele spelade en betydelsefull roll i fyra världsmästerskap: 1958, 1962, 1966 och 1970. Utav dessa fyra turneringar vann Brasilien otroligt nog tre gånger. Det är tack vare Pele som sporten blev så pass populär.

Folk runt hela världen ser Pele som en av de bästa ambassadörerna för denna fina sport. Han lyckades göra hela sjuttiosju mål under nittiotvå framträdanden för Brasilien, var med och lyfte pokalen 1958, 1962 och 1970. 

Pele var något utöver det vanliga och han kommer bli ihågkommen i lång tid framöver.

*Alla bilder i artikeln tillhör AP photos*  

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.