Elvira Öberg har fram tills den här säsongen stått i skuggan av storasyster Hanna. I år har dock Elvira exploderat och hon är faktiskt före Hanna i världscupens poängställning.

Att Elvira hade talangen visste vi då genetiken är något som spelar stor roll inom sport och vi har sett många familjemedlemmar till framgångsrika idrottare slå igenom. Men att det skulle ske så tidigt var lite av en överraskning. Det kommer bli väldigt kul att se dessa systrar duellera om medaljer i många mästerskap framöver.

Det var nog inte många som anade att hon skulle slå igenom så här snabbt den här vintern. Hon tog sin första pallplatser förra säsongen och man hade nog trott att hon skulle kunna vara med i toppen lite oftare i år, men inte på det här sättet. Hon har redan varit på pallen sex gånger varav tre av dem var segrar.

Elvira var bra i skyttet redan förra säsongen men nu har hon slipat på detaljerna vid skjutvallen och allt går fortare. I spåret har hon gjort ännu större framsteg och kan nu konkurrera med dem bästa. Om hon fortsätter så här kan hon passera storasyrran som fortfarande är den stora stjärnan. Men gapet har täppts till rejält.

Innehållsförteckning:

I den här artikeln tar vi upp allt, som du kan tänkas vilja veta om Elvira Öberg. Häng med när 888sport kollar in en av världens bästa skidskyttar!

Elvira Öberg Skidskytte | Elvira Öberg Skidor

Elvira Öberg 1

Elvira Öberg har fått stå i skuggan av storasyster Hanna Öberg ganska länge. Men nu har hon verkligen gjort sig ett eget namn. Det är inte många som refererar till henne som Hannas lillasyster längre. 

I år har hon tagit stora kliv i utvecklingen och ligger faktiskt före Hanna i den totala världscupställningen. Hon är ju fortfarande väldigt ung och de flesta visste ju att hon sakta men säkert skulle bli bättre.

Men ingen hade nog anat att hon skulle ta för sig på det här sättet redan den här säsongen. Hon har presterat i nivå med dem allra bästa i världen och nu har Sverige två riktigt starka skidskyttar som är bland de bästa. Systrarna Öberg kommer att dominera skidskyttet i många år framöver.

Elvira ligger på en tredjeplats i världscupen. Hon startade säsongen starkt på hemmaplan i Östersund med en andra plats i sprinten. Hon fortsatte säsongen med ett par tredje platser innan hon tog sin första seger någonsin i Annecy. Bara dagen efter första segern följde hon upp med ännu en seger i masstarten.

Det har varit ett genombrott av allra högsta märke och vi hoppas att hon kan fortsätta på den inslagna vägen.

Spana in biathlon odds på vår hemsida.

Elvira Öberg OS | Elvira Öberg VM

Inför säsongen hade nog inte många haft alltför stora förhoppningar på Elvira i OS. Det här kommer bli Öbergs första OS men det kan bli väldigt lyckat.

Hon har varit med i två VM men de slutade med besvikelse. Båda gångerna hamnade de svenska damerna på en femte plats i stafetten. I de individuella loppen lyckades inte Elvira komma topp tio på åtta försök.

Elvira har därför ännu inga stora mästerskapsmedaljer. Men med tanke på de resultat hon har visat upp i världscupen i år så finns det väldigt stor chans att hon kan plocka medalj. 

Med tre segrar inom kort tid denna vinter hoppas vi att hon kan bibehålla den fina formen till Kina.

Elvira Öberg 2

Elvira Öberg Lön | Elvira Öberg Förmögenhet

Elvira Öberg tjänade drygt 220 000 kr i prispengar säsongen 2019/2020 i världscupen. Då kom hon på en 24:e plats i den totala poängställningen.

Ifjol förbättrade hon sig och blev 12:a totalt. Vi kan anta att inkomsterna var mycket högre då. I år har hon exploderat och ligger i toppen av poängställningen. Hon har tre segrar och två tredjeplatser. Endast de fem tävlingarna ger henne 630 000 kr i prispengar.

Om hon kan etablera sig i toppen av skidskytte en längre tid så kommer hon ha tjänat väldigt stora pengar när hon väl lägger ner karriären. I och med hennes fina resultat kommer hon nog också få mer lukrativa sponsoravtal framöver.

Kolla in betting på massvis med sporter på 888sport.

Elvira Öberg 3

Elvira Öberg Instagram | Elvira Öberg Twitter

Elvira Öberg är tidigt inne i sin karriär men med tanke på de framsteg hon har gjort det senaste året så kommer hennes popularitet att öka lavinartat.

Hon delar med sig av massor av bilder från sitt privatliv och självklart även bilder från skidskyttesammanhang. Elvira har över 31 tusen följare på instagram. Om du vill följa Elvira Öberg på Instagram så heter hon där @elviraoberg

Elvira Öberg har tyvärr inget twitterkonto. 

Elvira Öberg 4

Elvira Öberg | FAQ  

Hur gammal är Elvira Öberg?

- Hon är född den 26 februari 1999.

Hur lång är Elvira Öberg?

- Hon är 176 cm lång.

Var bor Elvira Öberg?

- Som de flesta andra i skidskyttelandslaget bor hon i Östersund.

 

*Alla bilder i artikeln tillhör AP photos*  

FÖRST PUBLICERAD: 23:e Januari 2022