Caroline Seger är Sveriges meste landslagsspelare någonsin. Hon passerade Therese Sjögrans notering på 214 landskamper och har dragit ifrån rejält.

Det mest otroliga är att hon fortfarande är på topp. Kroppen har blivit äldre och allt går inte lika fort men med åldern och erfarenheten läser hon spelet bättre.

Caroline Seger är landslagets kapten och den som styr från sin mittfältsposition. Hon förde fram sitt landslag till en OS final men tyvärr blev det inget guld i slutändan. Vi hoppas att hon kan avsluta sin mästerliga karriär med ännu en titel.

Innehållsförteckning:

I denna artikel studerar vi Caroline Segers långa och makalösa karriär samt mycket annat. Trevlig läsning!

Caroline Seger Biografi

seger 1

Caroline Seger föddes den 9 mars 1985 i Gantofta. Hennes föräldrar heter Mikael och Birgitta Seger. Hon har även en äldre syster Jenny. 

När Caroline var tre år brukade hon följa med sin pappa Mikael på fotbollsträningar för Gantofta IF som han var tränare för. Det var i denna klubb som Caroline började spela fotboll och hon gjorde det med pojklagen.

Hon bytte klubb till Rydebäck IF när hon var tolv år. Trots sin unga ålder spelade hon med F-16 laget. Hon började spela A-lagsfotboll först med Stattena som hon var med och tog upp till damallsvenskan.

Stattena åkte ur högsta divisionen efter två säsonger men Seger hade gjort avtryck vilket gav en transfer till Linköping. Det var här i Linköping Seger gjorde sig ett namn. Hon blev landslagsspelare och belönades även med priset som årets mittfältare på fotbollsgalan säsongen 2006.

Tiden i Linköping avslutades med ett ligaguld och Caroline fick även motta diamantbollen som Sveriges främsta kvinnliga fotbollsspelare. 

För spel på fotboll, spana in football odds på våran hemsida.

Caroline Seger PSG | Caroline Seger Lyon

Caroline har inte bara spelat klubblagsfotboll i Sverige. Hon gjorde två säsonger i den då nystartade amerikanska damligan. Efter en kortare sejour tillbaka i damallsvenskan blev det sen en flytt till Frankrike och PSG. Där spelade hon tillsammans med landslagskompisen Asllani.

Efter två säsonger i PSG valde Seger att byta till världens bästa damlag i Lyon. Hon spelade en säsong i Lyon och vann Champions League. Men på ett individuellt plan hade Caroline det tufft i Lyon. Det var ett stjärntätt Lyon och Caroline fick ofta sitta på bänken.

Det här var en helt ny situation för Caroline som alltid varit en bärande spelare i sina lag. Seger valde att flytta hem till Sverige och Rosengård efter en säsong med Lyon.

Caroline Seger OS | Caroline Seger Landslaget

seger 2

Caroline Seger har varit lagkapten i landslaget sedan 2009. Hon har gjort flest landskamper genom tiderna och är i skrivande stund uppe på 227 landskamper. Vi hoppas det blir många fler.

Hon startade landslagskarriären redan 2005 och har gjort 33 mål för blågult. Hon har två bronsmedaljer från VM och två silver från OS. 

Om hon kan klara av att spela några år till så kanske hon kan vinna ett guld till slut. Är det nån som förtjänar det så är det hon med tanke på allt hon gjort för damfotbollen i Sverige.

Caroline Seger Lön | Net Worth | Förmögenhet

Caroline Seger har haft en lång karriär inom fotbollen. Tyvärr var det ganska dåligt betalt för damerna i början på hennes karriär. Den senaste tiden har lönerna i damfotbollen till slut börjat höjas litegrann.

Det är långt upp till herrfotbollen men det är åtminstone ett steg i rätt riktning. Caroline är en av dem som har försökt förbättra damernas förutsättningar så att spelarna kan försörja sig på sitt fotbollsspelande.

Under 2019 toppade hon löneligan i Sverige med en årslön på 1 miljon kronor. Det kontraktet gäller till 2022.

För mer bet titta in här.

Caroline Seger Fru | Caroline Seger Partner | Caroline Seger Olivia Schough

Caroline Seger har tidigare berättat att hon hade det svårt att acceptera sin homosexualitet i tonåren. Hon behövde smyga och ljuga för kompisarna när hon träffade tjejer.

När hon väl kom ut var det befriande för henne. I sin roll som förebild och med den plattform hon har, så har hon troligtvis kunnat visa vägen för tusentals andra som varit i samma situation som henne.

Nu är hon öppen med vem hon är och hon bor tillsammans med tidigare landslagsspelaren Olivia Schough. Caroline Seger var tidigare tillsammans med fotbollsspelaren Malin Levenstad.

seger 3

Caroline Seger Familj | Caroline Seger Syster

Carolines föräldrar var väldigt förstående när hon berättade sanningen om hennes sexualitet. Föräldrarna var alltid väldigt stöttande och Caroline kunde alltid vända sig till dem.

Caroline Seger har även en äldre syster som heter Jenny. Jenny är fyra år äldre än Caroline och hade väldigt länge stt stort drogmissbruk.

Det är något som tärt på familjen väldigt länge men hon är nu drogfri och lever ett lyckligt liv. Under VM 2019 var Carolines föräldrar och syster Jenny på plats för att se matcherna. Detta var något som gladde Caroline väldigt mycket efter allt dem varit med om tillsammans.

Caroline Seger Instagram | Caroline Seger Twitter 

Caroline Seger är en av Sveriges populäraste fotbollsspelare och har lyckats samla på sig en rejäl följarskara. Caroline har över 55 tusen följare på instagram. Om du vill följa Caroline på Instagram så heter hon där @segercaroline.

Caroline Seger har även ett twitterkonto men är inte så aktiv där längre. Hennes senaste tweet kom under 2013. Dock så finns det många intressanta gamla tweets att läsa där. Hennes handle på twitter är @Cseger9.

Caroline Seger | FAQ  

Hur gammal är Caroline Seger?

- Hon är 37 år gammal

Hur lång är Caroline Seger?

- Hon är 176 cm lång

Hur mycket väger Caroline Seger?

- Hon väger 62 kg.

*Credit for the main photo belongs to Felipe Dana / AP Photo*

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.

Related Content

Inför Liverpool - Leicester

Inför Leeds - Man City

Fantasy EPL omg 17

Bästa Spelare VM 2022

VM 2022: Argentina-Frankrike