VM 2022 i Qatar är över och det blev Argentina som kröntes som världsmästare. Messi lyckades till slut att vinna det största som finns i fotboll i det som troligen blir hans sista VM.

Det här VM:et kritiserades väldigt mycket dem senaste åren och även under turneringen för andra anledningar än fotboll. Men när det kommer till själva mästerskapet och underhållningen så måste man säga att det kanske var det bästa någonsin.

Det var dramatiskt i gruppspelet och i alla slutspelsmatcher och det hela kulminerade i en makalös final.

I denna artikel lyfter 888sport fram dem spelare som gjorde mest avtryck i VM 2022.

VM Historiens Bästa Spelare

  1. Lionel Messi
  2. Kylian Mbappe
  3. Sofyan Amrabat
  4. Luka Modric

Hos 888sport kan du hitta massvis med fotboll odds.

4. Luka Modric | Kroatien

Den kroatiske trollkarlen Luka Modric håller än trots 37 fyllda år. Det känns som att tiden stått stilla för honom då han fortsätter att briljera år efter år.

Kroatien gör ännu en fantastisk turnering och det blev en bronsmedalj efter silvermedaljen för fyra år sedan. Än en gång var det Modric som var den mest lysande stjärnan i deras VM äventyr.

Modric dominerar spelet på mittplan med sin utomordentliga teknik och spelförståelse. Den dag han slutar i landslaget kommer han att lämna ett stort tomrum i det kroatiska laget.

Modric

3. Sofyan Amrabat | Marocko

Marocko var turneringens stora utropstecken och man blev det första afrikanska lag att nå en VM-semifinal. Det var många nya namn man fick bekanta sig med och det är alltid kul när en uppstickare visar framfötterna mot dem stora elefanterna.

Motorn i Marockos lag var mittfältaren Amrabat. Han styrde Marockos spel med sina fina passningar och han lade inga fingrar emellan i defensiva spelet. Särskilt Mbappe fick känna på en tuff tackling från Amrabat.

Amrabat spelar till vardags i Fiorentina i italienska Serie A men hans insatser i VM har mer än fördubblat hans pris. Det ryktas om att det kommer bli en huggsexa om hans namnteckning från klubbar som PSG, Liverpool och Tottenham.

Amrabat

2. Kylian Mbappe | Frankrike

Det är svårt att inse att Mbappe fortfarande bara är 24 år gammal. Han har redan uppnått så mycket i sin karriär och nu under VM blev han även skytteligavinnare med sina åtta mål. Tyvärr räckte inte hans hat trick i finalen till VM-guld för Frankrike. 

Mbappe var nästan omöjlig att stoppa under årets VM. Det mesta i Frankrikes offensiv kretsade kring Mbappe och trots att motståndarna visste det kunde dem inte stoppa honom.

Kylian har redan gjort tolv mål i VM-sammanhang och fortsätter det så här kommer han att slå Miroslav Kloses rekord med råge.

Spana in live oddset för att hitta bra spelmöjligheter.

Mbappe

1. Lionel Messi | Argentina

Det var en annan Lionel Messi vi fick se i årets VM turnering. Spelmässigt var han briljant som alltid men hade adderat ännu mer vinnarskalle och ledaregenskaper i sitt spel. Messi var bitvis osportslig och lite småful i sitt spel men han skulle göra allt för att ta hem VM-bucklan.

Så blev det också och han var högst delaktig i vinsten och blev även utsedd till VM:s bäste spelare av Fifa. Det här var titeln som Messi saknade och han kommer nog aldrig mer att bli kritiserad för sina insatser i det argentinska landslaget.

Det här sätter nog stopp för diskussionerna om vem som är bäst utav Cristiano Ronaldo och Lionel Messi en gång för alla.

Lionel

*Alla bilder i artikeln tillhör AP photos*  

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.

Related Content

Inför Liverpool - Leicester

Inför Leeds - Man City

Fantasy EPL omg 17

VM 2022: Argentina-Frankrike

VM 2022: Frankrike-Marocko